середа, 28 червня 2017 09:26

Колишній голова штабу Трампа зізнався, скільки мільйонів отримав від Партії регіонів

Колишній голова штабу Трампа зізнався, скільки мільйонів отримав від Партії регіонів
Пол Манафорт

Колишній керівник передвиборного штабу президента США Дональда Трампа Пол Манафорт визнав, що в 2012-2013 роках отримав 17 млн доларів від української Партії регіонів. Його компанія отримала гроші за роботу в інтересах партії, зокрема, за її передвиборчу програму.

Цю суму Манафорт "засвітив" у звітних документах, які він зобов'язаний був подати до Мін'юсту США в рамках закону про реєстрацію іноземних агентів. Ці документи надрукувало видання The Washington Post.

Консалтинговій фірмі Манафорта довелося зареєструватися іноземним агентом через роботу на українську партію. Відповідно до Акту про реєстрацію іноземних агентів, громадяни та юридичні особи США зобов'язані реєструватися іноземними агентами, якщо працюють в інтересах зарубіжних урядів. Відмова від реєстрації може переслідуватися в кримінальному порядку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Герман вдячна Манафорту за його уроки

У звітних документах ідеться, що фірма Манафорта в 2012-2013 роках писала передвиборчу програму для Партії регіонів, реалізовувала стратегію виборчої кампанії, розробляла партійну платформу і проводила міжнародне спостереження за виборами. Від Партії регіонів угоду підписав тодішній виконувач обов'язків голови Партії регіонів Володимир Рибак, який у 2012-2014 роках був головою Верховної Ради.

Цілями співпраці фірми Манафорта та Партії регіонів, як ідеться в документі, були "децентралізація влади з передачею максимальних повноважень регіонам, будівництво політичної партії західного зразка і перетворення України в найбільш привабливу для інвестицій державу в регіоні".

Із 17 млн доларів, отриманих від Партії регіонів, фірма Манафорта витратила понад 4 млн доларів на консультантів, роботу опитувальних агентств та інші послуги, зокрема на роз'їзди і подорожі пішло 2,1 млн доларів.

Манафорт - другий екс-радник Трампа, який зареєструвався як іноземний агент. До нього в березні колишній радник президента з національної безпеки Майкл Флінн зареєстрував у реєстрі іноземних агентів свій консалтинговий бізнес, оскільки працював в інтересах Туреччини.

Манафорту довелося подати у відставку з посади глави передвиборного штабу Трампа в серпні 2016 року на тлі скандалу, що розгорівся після публікації в The New York Times. Газета написала про подробиці його діяльності в Україні. Манафорт працював радником президента України Віктора Януковича, який втік до Росії після Революції гідності в лютому 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Колишній голова штабу Трампа зізнався, скільки мільйонів отримав від Партії регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути