Ексклюзиви
вівторок, 03 вересня 2013 09:27

Кокс і Квасневський обговорили з Кличком і Яценюком євроінтеграцію

Кокс і Квасневський обговорили з Кличком і Яценюком євроінтеграцію
Патрік Кокс і Олександр Квасневський. Фото: zn.ua

Представники Європарламенту Патрік Кокс і Олександр Кваснєвський зустрілися з з головою партії "Батьківщина" Арсенієм Яценюком і головою фракції УДАР Віталієм Кличком для обговорення забов'язень, які стоять перед Україною і необхідні для підписання Угоди про асоціацію ї Європою.

Про це повідомляє у вівторок видання "Комерсант-Україна".

"Наші європейські партнери нам дуже чітко нагадали, що для підписання цієї угоди повинні бути виконані три критерії: звільнення екс -прем'єра Юлії Тимошенко, прийняття нового закону "Про прокуратуру "та вирішення питань щодо виборчого законодавства" , - заявив Яценюк після закінчення зустрічі.

Зі свого боку Кличко зазначив, що розв'язання проблеми виборчого правосуддя залишається ключовим пунктом на шляху до підписання угоди між Україною та ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від вступу в ЄС східним регіонам буде найважче - Погребинський

"Нам необхідне рішення, яке принесе свободу Юлії Тимошенко і дозволить підписати угоду про асоціацію", - сказав Кличко.

За словами лідера УДАРу, першим кроком у цьому напрямку може бути надання екс - прем'єру можливості лікуватися за кордоном.

Нагадаємо, місія Патріка Кокса та Олександра Кваснєвського основним завданням має переконати українську владу в необхідності припинити судові процеси, які в ЄС вважають політично вмотивованим кримінальним переслідуванням.

Президент Віктор Янукович на минулому тижні вперше заявив, що питання про лікування екс -прем'єра Юлії Тимошенко може бути вирішене за допомогою внесення змін до законодавчої бази.

Зараз ви читаєте новину «Кокс і Квасневський обговорили з Кличком і Яценюком євроінтеграцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути