неділя, 01 вересня 2013 10:00

Від вступу в ЄС східним регіонам буде найважче - Погребинський

Від вступу в ЄС східним регіонам буде найважче - Погребинський
фото: www.poltava.pl.ua

Українська економіка після походу в Європу стане іншою. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав директор Київського центру політичних досліджень та конфліктології Михайло Погребинський.

"Машинобудування вмре за два-три роки. У Європі продукцію того ж заводу "Мотор Січ" ніхто не купуватиме. Розвиватимуться сільське господарство, туризм. Мені така економіка не подобається. Греція жила з туризму й чим закінчила? Хочеться, щоб була промисловість, високі технології. Тоді шансів вижити більше.Східним регіонам буде найважче. Ахметов розуміє ці тенденції: усе активніше займається сільським господарством, а масштабної модернізації підприємств не проводить", - зазначив він.

За словами Погребинського, вступити у Митний Союз для України - піти в певну невідомість

"Це — незавершений проект. Очевидний недолік — своєрідні правила гри, значною мірою корупційні, у Росії, Казахстані, Україні. Формально там існує порядок консенсусного ухвалення рішень на рівні керівників держав. Але в реальності все не так. Коли гравець на порядок сильніший, то може переконати, що тобі це корисно, навіть якщо це не так. У нього для цього більше інструментів", - наголосив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Від вступу в ЄС східним регіонам буде найважче - Погребинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

164

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути