субота, 31 серпня 2013 10:37

Асоціацію з ЄС ратифікують синхронно зі звільненням Тимошенко - Безсмертний

Асоціацію з ЄС ратифікують синхронно зі звільненням Тимошенко - Безсмертний
Роман Безсмертний. Фото: radiosvoboda.org

Між опозицією, владою та ЄС існує домовленість про те, що на саміті у Вільнюсі буде підписана Угода про Асоціацію, а потім синхронно ратифікована зі звільненням Юлії Тимошенко. Відповідну заяву зробив Роман Безсмертний в ефірі "5 каналу".

"Якщо взяти останні два тижні, заява пані Валерії Лутковської про те, що правові підстави звільнення можна створити, потім заява голови Вищої ради юстиції про те, що ВРЮ починає заслуховувати справи Кірєєва і Вовка по обох зверненнях, а ці судді розглядали справи і Луценка, і Тимошенко а також, безперечно, візит секретаря РНБО до Брюсселя свідчать про те, що Клюєв повіз туди формат такого змісту: у Вільнюсі підписуємо і синхронізовано ви ратифікуєте, а ми спрацьовуємо по механізму звільнення Юлії Тимошенко", - заявив Безсмертний.

На думку експерта, такий варіант підтверджується і заявами лідерів опозиції.

"Лідери опозиції, очевидно, в діалозі прийняли варіанти розвитку подій, які були запропоновані і Європою, і тим же секретарем РНБО, який в цей же час перебував у Брюсселі. В іншому випадку, заяви опозиції звучали б зовсім інші. Якщо навіть заява пана О.Тягнибока говорить про те, що крига скресла і рух в цьому напрямку почався, то це означає, що знайшли певний алгоритм розв'язання ситуації", - зазначив. Безсмертний.

Подібні заяви достатні у європейській дипломатії, щоби констатувати факт подібних домовленостей, стверджує політик.

"Справа в тому, що міжнародні відносини і цивілізована дипломатія не допускають грубих, таранного типу висловів, як звикли в нас. Ті зави, про які я говорив, які прозвучали в Україні, вони достатні для європейської зовнішньої політики для того, щоб зрозуміти, що підстави є. Очевидно, що у питанні звільнення Ю.Тимошенко знайдено певний алгоритм. Інша справа – час. Зверніть увагу на заяву О.Лавриновича, де він маневрує від року до "можливо, більше". Чому? Бо це звільнення прив'язується до виборчої кампанії 2015 року", - констатував Безсмертний.

Нагадаємо, 10 грудня 2012 року Рада закордонних справ ЄС ухвалила висновки, у яких заявила про готовність підписати угоду про асоціацію з Україною до Вільнюського саміту "Східного партнерства", запланованого на листопад 2013 року, за умови прогресу у зміні виборчого законодавства, вирішенні проблеми вибіркового правосуддя та продовження реформ в рамках Порядку денного асоціації.

Вчора, 29 серпня, Віктор Янукович заявив, що Україна виконає всі умови для підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Асоціацію з ЄС ратифікують синхронно зі звільненням Тимошенко - Безсмертний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути