пʼятниця, 30 серпня 2013 18:50

Росії не варто побоюватися підписання Україною угоди про асоціацію через СОТ - Азаров

Росії не варто побоюватися підписання Україною угоди про асоціацію через СОТ - Азаров
Микола Азаров. Фото: tsn.ua

За рахунок використання механізмів , передбачених Світовою організації торгівлі, можна звести всі ризики , яких побоюється Росія у разі підписання Україною Угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом , до нуля , зазначає прем'єр -міністр України Микола Азаров.

"Використовуючи механізми, передбачені СОТ , наприклад сертифікат походження, спільні пункти митного контролю, можна ці ризики звести практично до нуля" , - написав він у п'ятницю на своїй сторінці в Facebook , спілкуючись з користувачами.

Разом з тим , Азаров зазначив , що зона вільної торгівлі - це максимальне усунення торгових бар'єрів на шляху руху товарів між країнами ЄС і Україною .

"Російська сторона побоюється , що в цьому випадку європейські товари через Україну підуть до країн Митного союзу , оскільки між країнами Митного союзу і Україною також діє договір про зону вільної торгівлі. Чи резон для таких побоювань? Теоретично так " , - додав він.

За словами Азарова, ці та ряд інших питань були предметом обговорення на його останній зустрічі з прем'єром Росії Дмитром Медведєвим.

Зараз ви читаєте новину «Росії не варто побоюватися підписання Україною угоди про асоціацію через СОТ - Азаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути