вівторок, 02 квітня 2019 10:14

Кого підтримує Польща на українських виборах

Кого підтримує Польща на українських виборах
Польща уважно слідкуватиме за виборчою кампанією перед другим туром. Фото:politeka.net

У Варшаві кажуть, що в них нема фаворита на президентських виборах в Україні.

Польща підтримає будь-який демократичний вибір українського народу, - повідомили в прес-службі президента Польщі.

"Ми, польські політики, а особливо тут, у президентському палаці, не маємо свого фаворита, оскільки не втручаємося в політичні рішення інших країн. Ми задоволені тим, що перший тур виборів в Україні є свідченням розвитку демократичних інституцій", - сказав голова канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перед другим туром будуть наростати політичні зіткнення - Аваков

Він заявив, що Польща уважно слідкуватиме за виборчою кампанією перед другим туром. Для представника польського президеньта є важливим те, щоб Україна й надалі йшла шляхом реформ і змін. Саме завдяки їм можна буде зближуватися з інституціями західного світу. Щерський переконаний: якщо вибори відбудуться за демократичними стандартами, то незалежно від того, якими будуть результати, це свідчитиме про збереження західного курсу, що вкрай важливо для Варшави. Він наголошує, що на підставі результатів першого туру складно передбачити результати другого.

"Зараз розпочинається зовсім інша кампанія, зовсім інше політичне суперництво виключно між двома кандидатами. Отже, це означатиме цілковиту реорганізацію електоратів і розподілу підтримки", - сказав голова канцелярії Польщі.

"Вибори повинні показати, що Україна є країною зі стабілізованою демократичною процедурою, тому що це буде ще один аргумент на користь наближення України до Заходу", - наголосив Щерський.

Флешмоб, присвячений виборам президента України запустила в мережі член правління Національної громадської телерадіокомпанії (НСТУ) Олександра Кольцова.Вона закликала Володимира Зеленського та Петра Порошенка прийти на дебати.

Зараз ви читаєте новину «Кого підтримує Польща на українських виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути