вівторок, 07 квітня 2020 09:52

"Коли йшов із посади, були готові 2 підозри нардепам. Зараз про них не чути" - колишній заступник генпрокурора

"Коли йшов із посади, були готові 2 підозри нардепам. Зараз про них не чути" - колишній заступник генпрокурора
Про нардепів, над якими нависла відповідальність перед законом, зараз не чути, каже Віктор Чумак. Фото: @verkhovna.rada.ukraine

Офіс генерального прокурора з реформою перестав бути місцем, де "рішають" свої приватні справи політики та олігархи. Це стало однією з причин зміни генпрокурора, сказав в інтерв'ю журналу "Країна" колишній заступник генпрокурора Віктор Чумак.

"Генеральна прокуратура перестала бути місцем, де можна "порішати" свої справи. Багато народних депутатів ходили і казали: "А поставте мого прокурорчика в районі". Ніхто не поставив. Або просили: ось там справа з моїми друзями. Нікому це не сподобалося.

Про олігархів узагалі мовчу. Ті втратили своїх людей у прокуратурі. Їх не має ні Коломойський, ні Пінчук чи Ахметов. Зайти в Офіс із якимось питанням не могли. Це їх не влаштовувало.

Така ж історія почала відбуватися на місцевому рівні. Якби завершили реформу на рівні областей, усі місцеві еліти теж утратили можливість "порішати". Уявляєте, який би був для них удар. Коли немає власного прокурора і всі просто починають працювати за законом. Це катастрофа для нардепів. Бо той, хто не має свого прокурора на обласному рівні, він - ніхто. І місцеві депутати, які не мають зв'язку з районною чи міською прокуратурою, теж - ніхто", - каже Віктор Чумак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єрмак уже програв - Чумак

"Коли йшов із посади, вже були готові 2 підозри народним депутатам. Ще щодо 3 внесли провадження до ЄРДР. Зараз про них не чую. А чому? Можливо, це комусь потрібно?" - запитує колишній заступник генпрокурора.

Повне інтерв'ю з Віктором Чумаком читайте у журналі "Країна" від 9 квітня.

Зараз ви читаєте новину «"Коли йшов із посади, були готові 2 підозри нардепам. Зараз про них не чути" - колишній заступник генпрокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути