понеділок, 06 квітня 2020 14:36

Єрмак вже програв – Чумак

Справа про відео з братом керівника Офіса президента нічим не завершиться. Про це в інтерв'ю журналу "Країна" сказав колишній заступник генерального прокурора Віктор Чумак.

Автор: Назар МАЗИЛЮК
  Кожен високопосадовець, як тільки отримує крісло, стає небожителем – я такий крутий, зі всіма домовлюся, каже Віктор Чумак.
Кожен високопосадовець, як тільки отримує крісло, стає небожителем – я такий крутий, зі всіма домовлюся, каже Віктор Чумак.

"Нікого не притягнуть. Буде висіти. Щоб були вироки у подібних історіях, потрібна політична воля і бажання всіх правоохоронців. Якщо політичної волі немає, машина не працює.

І - політична відповідальність. Коли такого інституту немає, то чуємо: та ні, я ж хороший пацан, на мене хтось там бочку котить. Коли система суб'єктивно оцінює: ага, це сволота, але ж наша людина. Тому її не чіпаємо. А ця сволоч не наша, тому його будемо тиснути.

Тому справа нічим не закінчиться. Об'єктивних підстав, щоб притягнути одного (нардепа Гео Лероса, який опублікував відео. – Gazeta.ua) немає, а бажання притягнути другого – відсутнє. Ситуація патова", - каже колишній посадовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський пішов по допомогу до Порошенка і Вакарчука

"Величезна проблема Зеленського у тому, що він почав розставляти на посади найближчих друзів. І ці найближчі друзі не завжди фахові у своїй діяльності. Свою некомпетентність хочуть підміняти монополією на інформацію. Це губить президентів. По суті, немає різних джерел, слухає одного-двох товаришів, які співають ту саму пісню. Не завжди вона об'єктивна.

Не вважаю Єрмака, після всіх його брифінгів, компетентним займати посаду керівника ОП. Богдан був вулканом, джерелом постійних проблем для президента. А Єрмак – навпаки, став теплою ванною із застояною водою.

Джерелом інформації для президента є тільки Єрмак і Шефір. Зеленський стає їхнім заручником. Тому не може ухвалити об'єктивне рішення.

Кожен високопосадовець, як тільки отримує крісло, стає небожителем - я такий крутий, зі всіма домовлюся. А тут якийсь черговий прищ на дупі вискакує і він не знає, що з ним робити. Така ж історія з цими відео.

Ніби, що могло бути поганого для Єрмака? Керівник ОП. І тут вискакує якийсь Гео Лерос, з якимось плівками. Єрмак не розуміє, що він уже все програв. Програв своєю неадекватною поведінкою. Якщо є такі записи, то повинні розслідувати їхню суть. Де вони взялися, як - уже питання побічні.

Не реагує Зеленський. Це теж величезний програш.

Політиків треба міняти, як пелюшки і підгузки в малечі. Загидилися – зразу міняти. Як ти не хочеш, а цей шлейф у твоєму оточенні за тобою буде йти", - каже Віктор Чумак.

Інтерв'ю з Віктором Чумаком читайте у журналі "Країна" від 9 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Єрмак вже програв – Чумак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути