неділя, 10 лютого 2013 18:34

"Кличко сказав: "Будемо стояти до останнього" - Новак

"Кличко сказав: "Будемо стояти до останнього" - Новак
Наталія Новак: доводиться спати на стільцях. Фото: golos.ua

Нардепи від УДАРу не вірять владі на "чесне слово". Тому блокуватимуть трибуну у Верховній Раді, доки не побачать реальних кроків по реалізації особистого голосування у парламенті.

Про це в інтерв'ю Gazeta.ua у неділю розповіла нардеп від УДАРу Наталія Новак.

Розкажіть, як проходять Ваші чергування у Верховній Раді.

- Я чергувала минулої ночі. Харчування у нас забезпечене — є бутерброди, чай та кава. Чергуємо по 12 годин, потім приходить інша зміна.

Куштували вареники від Марії Матіос?

- Мені не вистачило. Коли я прийшла було вже пусто (сміється — gazeta.ua).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Матіос принесла однопартійцям у Раду вареники й пиріжки

Як Ви там спите, певно дуже незручно?

- Спимо на стільцях: або сидячи, або й не спимо зовсім. Хто як.

Ваш колега Валентин Наливайченко розповідав, що під час блокування трибуни "ударівці" напрацьовують законопроекти. Що це за документи?

- Доопрацьовуємо законопроекти і по Києву, і по корупції. У нас є експертна рада — обговорюємо ті проекти, які будуть йти на сесії, які планується виносити.

Доки плануєте тримати оборону у Раді?

- Переговори з понеділка відновляться. Поки вони не завершаться, ми плануємо утримувати оборону. Бо насправді багато чого говориться про те, що нібито всі згодні голосувати індивідуально. Але це відбулося тільки до першого голосування, коли знову почали грати на піаніно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко і на вихідних навідується у Верховну Раду

УДАР очікує силового розблокування трибуни провладними нардепами?

- Це, звичайно, в стилі правлячої партії. Замість того, щоб дотримуватись закону, використовують силові методи — за принципом "потому, что мы банда". Справа в тому, що ми нічого протизаконного не вимагаємо. Будемо намагатися протистояти. Три опозиційні сили повинні спільно протистояти такому силовому методу вирішення питань. Але всі сподіваються, що цей тиждень не сесійний і начебто нічого такого не трапиться. Але ні в чому не можна бути впевненим. І якщо розблокуємо, а у вівторок прийдемо, то трибуна вже буде заблокована, або й зал буде закритий? Тому ми зараз не можемо сподіватися на "чесне слово" влади. Має буде конкретне рішення, підкріплене конкретними діями. Наш лідер сказав, що будемо стояти до останнього.

Як буде вирішена проблема персонального голосування?

- Знаєте, нічого страшного, навіть якщо будемо голосувати руками. В парламентах інших країн голосують руками. Так, це буде трошки довше, будемо працювати більше. Але, принаймні, це буде законний спосіб.

Зараз ви читаєте новину «"Кличко сказав: "Будемо стояти до останнього" - Новак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

85

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути