Ексклюзиви
середа, 16 травня 2012 17:07

Кличко може попсувати багато нервів об'єднаній опозиції - політолог

Кличко може попсувати багато нервів об'єднаній опозиції - політолог
Кличко претендує на статус "особливої опозиції" - Михайло Басараб. Фото: gazeta.ua

Лідер партії "Удар" Віталій Кличко зараз є однією з основних загроз для об'єднаної опозиції. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог з "Першої рейтингової системи" Михайло Басараб.

"Разом з Олегом Тягнибоком, якщо той не узгоджуватиме своїх дій із об'єднаною опозицією, Кличко може попсувати ще дуже багато нервів об'єднаній опозиції. Справа в тому, що у Віталія Кличка відбувається поступове зростання електоральної підтримки. Ми розуміємо, що це відбувається за рахунок відсутності росту електоральної підтримки об'єднаної опозиції. Також ми розуміємо, що зростання рейтингу Кличка - це цілком конкретні втрати для Арсенія Яценюка, Юлії Тимошенко разом із Олександром Турчиновим. Тому Кличко це прекрасно усвідомлює", - відзначив Басараб.

За словами політолога, станом на сьогодні Кличко є самодостатнім політиком.

"В розрізі виборчої кампанії 2012 року так точно. Він зможе грати у власну гру, сформувати власну фракцію в Верховній Раді. В опозиції це розуміють, і нервування з боку Яценюка та Турчинова цілком зрозумілі. Те, що вони йому пропонують квоти по мажоритарних округах свідчить про те, що вони будуть намагатися все таки робити спроби утримати Кличка біля себе. Думаю, що ці спроби та сподівання є марними", - зазначив Басараб.

Також, на його думку, відсутність Віталія Кличка на Форумі об'єднаної опозиції 12 травня, є ще одним підтвердженням того, що він претендує на статус "особливої" опозиції.

"Кличко намагається всіляко продемонструвати, що є так звана традиційна опозиція, яка уособлюється на сьогодні "Фронтом змін" і "Батьківщиною", і є нова опозиція, яку представляє Кличко. Така собі "третя сила" в стані опозиції. Тому він такими кроками - ігноруванням зібрань, особливою позицією щодо визначення кандидатів по мажоритарці - намагається продемонструвати те, що він має особливу думку, - додав політолог.

Нагадаємо, у понеділок Віталій Кличко заявив, що не згоден із позицією Арсенія Яценюка та Олександра Турчинова, які запропонували квотний принцип поділу мажоритарних округів. Кличко зауважив, що вимагатиме проведення праймеризу.

Зараз ви читаєте новину «Кличко може попсувати багато нервів об'єднаній опозиції - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути