неділя, 21 липня 2019 19:47

"Кіт в мішку" - Порошенко розкритикував стратегію Зеленського

"Кіт в мішку" - Порошенко розкритикував стратегію Зеленського
Порошенко сказав, за яких умов буде співпрацювати із Зеленським. Фото: prm.ua

Екс-президент України Петро Порошенко вважає, що стратегія нинішнього президента Володимира Зеленського - це "кіт в мішку".

Порошенко наголошує, що за три місяці після президентських виборів не відбулося подальших змін. Водночас в Україні вже можа побачити перші ознаки російського реваншу. Про це Петро Порошенко заявив в інтерв'ю німецькому телеканалу ZDF.

"На жаль, ми бачимо перші ознаки реваншу. Команда Януковича знищує п'ять років мого президентства. Почалися судові процеси проти закону про декомунізацію, судової реформи, утворення незалежної української церкви та багатьох інших", - зазначив екс-президент.

Порошенко заявив про готовність співпрацювати із Зеленським, якщо нинішній президент реалізує свої обіцянки щодо європейської і євроатлантичної інтеграції.

"Але якщо президент Зеленський намагається замінити справді важку роботу над реформами якоюсь розмовою або, що ще гірше, залишить владу олігархам, які фінансували його виборчу кампанію, то я буду його найжорсткішим опонентом", - додав Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко з сім'єю проголосували на виборах

Екс-президент також розповів про своє бачення вирішення кризи на сході України.

"Моя пропозиція була дуже простою і зрозумілою: нехай Рада Безпеки ООН приймає рішення і використовує миротворців під мандатом ООН для захисту всіх прав людей, які зараз живуть на окупованих територіях і страждають від російської окупації. І під час розгортання миротворців ми організовуємо все для політичного вирішення невирішених питань - за вільні і чесні вибори - відповідно до українського законодавства", - підкреслив Порошенко.

При цьому екс- президент наголошує, що ключ до миру саме в руках Володимира Путіна. Тому російський президент має забрати свої війська зі сходу України.

"Ключ до миру не в руках пана Зеленського. І він не був у руках пана Порошенка. Так само, як він не в Берліні, Брюсселі або Вашингтоні. На жаль, ключ до миру лежить у руках Путіна в Кремлі. Тому ми повинні об'єднатися для здійснення тиску у вигляді санкцій, які змусять Путіна повернути мир в Україну. І є дуже просте рішення (звернення до Путіна - Gazeta.ua): Прибиріть свої війська з нашої землі!", - сказав Порошенко.

Раніше Петро Порошенко заявив, що партія "Європейська солідарність" у новому скликанні парламенту буде відстоювати європейську та євроатлантичну інтеграцію України і готова співпрацювати з тими політичними силами, які не на словах, а справами сповідують європейські цінності.

Зараз ви читаєте новину «"Кіт в мішку" - Порошенко розкритикував стратегію Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути