вівторок, 20 жовтня 2015 07:55

Кількість депутатів треба скоротити - блогер

Кількість депутатів треба скоротити - блогер

 Кількість депутатів Верховної Ради було б логічно скоротити до 300-350 осіб. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав блогер Карл Волох.

"З одного боку, ми не любимо і не довіряємо депутатам. І взагалі шкода грошей, які ми на них нібито витрачаємо. З другого - є міжнародно визнані норми, скільки виборців приблизно має представляти один депутат. Якби зараз замість 450-ти їх стало б 300, це було б нормально. І не виходило б за межі. Тим паче, що зараз в Україні населення зменшилося до 40 мільйонів людей. Тому депутатів було б логічно скоротити десь на одну п'яту. Але не менше. Тобто їх кількість має бути 300-350 осіб", - каже Волох.

На його думку, принципове скорочення негативно вплине на роботу народних обранців.

"Депутат повинен мати можливість бачитися зі своїми виборцями. Якщо він за увесь свій термін зможе побачити їх соту чи тисячну частину, то це не дуже відповідає самій уяві про представницьку демократію. Тому скорочувати кількість депутатів до 100 було б неправильно", - вважає блогер.

Нагадаємо, що минулого тижня електронна петиція про зменшення кількості депутатів Верховної Ради України до 100 осіб зібрала необхідні для розгляду 25 тис голосів.

Із тексту петиції випливає, що скорочення кількості нардепів необхідно для економії бюджетних коштів держави.

Зараз ви читаєте новину «Кількість депутатів треба скоротити - блогер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути