Ексклюзиви
неділя, 09 травня 2021 19:07

Як у СРСР крали героїзм і повернення темної України: 5 блогів тижня

Як у СРСР крали героїзм і повернення темної України: 5 блогів тижня
СРСР - країна фейк. Там крали все, вважає журналіст Аркадій Бабченко. Фото: Reuters

Gazeta.ua пропонує 5 найпопулярніших блогів цього тижня.

1. Наглядова рада Нафтогазу пішла у відставку. Заявила про руйнацію корпоративного управління. Українські чиновники зруйнували реформу. Вони сміються в очі професіоналам і західним партнерам. Хизуються, що змогли провернути цю схему. Вони поводяться як рейдери, які використовують слабини в законодавстві, щоб зробити чорну справу. Тому такі злі тепер наші партнери, які бачать, що темна Україна повертається, наголошує інвестиційний банкір Сергій Фурса.

2. СРСР - країна фейк. Там крали все. Від ДніпроГЕС та індустріалізації, яку зробили німці та американці, до пломбіру і туалетного паперу. "Ми летимо, шкутильгаємо в імлі… На чеснім слові і на однім крилі", - пісня, що стала практично гімном радянської бомбардувальної авіації. Її поцупили з американської "Comin 'In On A Wing And A Prayer". Вони не просто пісню вкрали. Вони чужий подвиг привласнили собі. Причому реального героїзму дійсно було багато. Але на прапор підняли фейковий. І в цьому вся суть цього утворення, міркує журналіст Аркадій Бабченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія Путіна і Німеччина Гітлера: що в них спільного?

3. ООН визнала булінг своєрідною епідемією. Якщо узагальнити, то булінг - це дії, що принижують людську гідність. Якщо ваша дитина стала жертвою, треба негайно відреагувати, захистити і притягти до відповідальності кривдників. Гарантувати фізичну та емоційну безпеку дитині. Забезпечити психологічну реабілітацію. Якщо ваша дитина чинить булінг, важливо спробувати зрозуміти, яку саме потребу вона намагається задовольнити у такий спосіб. Можливо, такі дії дають їй почуття особистої сили, підвищують значущість. І разом з нею поміркувати над тим, як можна іншим шляхом отримати ці відчуття, вважає психотерапевтка Ольга Тимошенко.

4. Перекидання Росією додаткових сил в Азовське море є прямою загрозою для України. У Москві вирішили економічно знищити нашу державу. Готуються до того, щоб крок за кроком заблокувати роботу Одеського, Херсонського, Миколаївського, Бердянського і Маріупольського портів. Україна б мала піднімати питання незаконного блокування Азовського моря Росією в ООН. Звернутися до західних союзників з проханням ввести нові санкції проти РФ, наголошує політолог Віктор Каспрук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оточення Зеленського маніпулює довірою США

5. Зеленський в політиці дедалі більше бере приклад з Путіна. На рівні політики, це те саме тяжіння до авторитаризму та нехтування законом. На рівні іміджу, це легко прочитувані спроби "позмагатися з Путіним голими торсами". Щастя України в тому, що на цей історичний момент вона вже опинилася у правильному геополітичному таборі. Драма України в тому, що більшість її мешканців при цьому довірили долю країни людині, якій набагато простіше та комфортніше було б у протилежному таборі, переконаний філософ Олексій Панич.

Зараз ви читаєте новину «Як у СРСР крали героїзм і повернення темної України: 5 блогів тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути