Ексклюзиви
пʼятниця, 18 травня 2007 09:31

Кабмін збирає судові позови проти Януковича

Судова адміністрація України з цього тижня почала моніторинг судових позовів проти діяльності Кабінету міністрів і прем"єр-міністра Віктора Януковича.

Голова державної судової адміністрації Іван Балаклицький повідомив, що відповідні розпорядження надійшли від Міністерства юстиції і першого заступника міністра Кабінету міністрів Олени Лукаш, пише "Дело".

За його словами, з вівторка чиновники судової влади змушені двічі на день надавати звіт "де й у яких судах знаходяться ці позови".

Перший заступник голови парламентського комітету з питань правосуддя Микола Оніщук вважає, що розпорядження Міністерства юстиції і Кабінету міністрів порушують закон.

За його словами, в адміністративному законодавстві не передбачено, щоб суди надавали інформацію про подачу позовів проти уряду й інших органів влади для Судової адміністрації.

"У такому випадку було б логічно порушити питання про надання даних як за позовами проти Кабінету міністрів, так і проти президента", - говорить депутат.

Крім того, за інформацією Балаклицького, Мін"юст має намір цілковито перебрати на себе адміністрування судової системи.

Зокрема, у Верховну Раду вже надійшли пропозиції про ліквідацію Судової адміністрації і передачі її повноважень Міністерству юстиції.

У функції ДСА входить забезпечення життєдіяльності судової системи, зазначає Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін збирає судові позови проти Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути