понеділок, 20 травня 2013 14:12

"Із Федуром у суді ніколи не зустрічалися" - Теличенко про справу Одарича

"Із Федуром у суді ніколи не зустрічалися" - Теличенко про справу Одарича
Теличенко вважає, що для пояснення рішення Черкаської міськради достатньо було б і місцевих юристів. Фото: news.liga.net

Відома українська правозахисниця Валентина Теличенко не розуміє, для чого Черкаському міськвиконкому, маючи у штаті п'ять юристів, наймати якогось позаштатного фахівця, аби пояснити законність рішення міськради.

Про це вона сказала у коментарі Gazeta.ua.

Нещодавно у Черкасах суд переніс судове засідання щодо незаконності дострокового припинення повноважень міського голови Черкас через неявку сторони відповідача. Міськрада за 1 тис. грн найняла для цієї справи відомого юриста Андрія Федура, для якого, мовляв, цей спір із Валентиною Теличенко є більш принциповим, аніж гроші, які він може отримувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат Андрій Федур за 1 тис. грн опонуватиме в суді екс-меру Черкас

"Це був жарт із його боку, - коментує цю заяву Теличенко. - Ми з Федуром ніколи один проти одного не зустрічалися в суді. Це він просто пожартував. Усі знають, що Федур раніше заявляв, мовляв, він звичайний адвокат, але коштує найдорожче".

Правозахисниця пояснила офіційну причину, чому відклали судове засідання у Черкасах: "Було клопотання від Федура, який повідомив суд письмово про те, що він тільки за день до засідання уклав угоду з міськрадою і відповідно буде її представляти, але ще не мав можливості підготуватися до судового засідання".

Теличенко, яка представляє сторону позивача, "відставленого" мера Черкас Сергія Одарича, не бачить доцільності у запрошенні позаштатних юристів для цієї справи з боку міськради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Справу намагатимуться затягнути до проведення чергових виборів" - Одарич

"Оскільки у Черкаській міськраді є п'ять штатних юристів, тому, насправді, я не бачу великої проблеми, щоб ці юристи пояснили, чому міськрада вважає, що це спірне рішення щодо імпічменту міському голові є законним. І чому треба наймати будь-кого, незалежно, чи то мене, Федура чи ще когось для того, щоб позаштатний юрист пояснював законність цього рішення", - підкреслила правозахисник.

Нагадаємо, 24 квітня на позачерговому засіданні Черкаської міської ради депутати 40 голосами з 60 проголосували за дострокове припинення повноважень міського голови Сергія Одарича. Згодом "відставлений" мер подав позов у Соснівський районний суд Черкас із вимогою скасувати рішення міськради. Суд мав відбутися 17 травня, однак через неявку сторони відповідача, засідання перенесли на 23 травня.

Зараз ви читаєте новину «"Із Федуром у суді ніколи не зустрічалися" - Теличенко про справу Одарича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути