Ексклюзиви
пʼятниця, 17 травня 2013 14:50

"Справу намагатимуться затягнути до проведення чергових виборів" - Одарич

"Справу намагатимуться затягнути до проведення чергових виборів" - Одарич
Фото: aif.ua

На перше судове засідання у справі колишнього мера Черкас Сергія Одарича про визнання протиправним та скасування рішення про дострокове припинення повноважень міського голови не з'явилася сторона обвинувачення. Адвокат Андрій Федур, який мав захищати інтереси нового міськвиконкому, не встиг приїхати з Києва. Слухання перенесли слухання на 23 травня.

"Мої опоненти сьогодні перебувають в розгубленості, тому що не мають жодних юридичних підстав для захисту рішення Черкаської міської ради. Сьогодні робота зводиться в одному напрямку — як затягнути судовий процес на місяці і бажано на роки для того, щоб не допустити повернення мене на роботу й провести чергові вибори міського голови наприкінці 2015 року, - заявив колишній міський голова. - Сьогодні аналогічна ситуація по Чернівцях. Рішення затягується до проведення виборів, а тоді скасовується судом, але ж уже є новообраний міський голова і уже, так би мовити, нічого не змінити. Так як це було по Луганську, по Львову і переконаний буде по Чернівцях".

Також Сергій Одарич повідомив, що сьогодні у новому міськвиконкомі відбувається планомірне виконання обіцянок по працевлаштуванню.

"18 депутатам пообіцяли посади. На 23 травня запланована сесія, на якій планують змінити структуру, для того, аби звільнити всіх працівників. Крім того, дуже дивно виглядає, що заколотники протягом 3 років постійно критикували структуру департаментів, а тепер ще й створюють ще один департамент, щоб працевлаштувати Володимира Шабанова, який має бути сьогодні в суді".

Правозахисник Валентина Теличенко вважає поведінку противної сторони капітуляцією.

"Це дуже нагадує путч 1991 року. Міська рада не може захистити своє рішення, не може пояснити, чому воно законне на їхню думку. У раді 5 юристів, які отримують зарплату. Яка потреба залучати ще когось із Києва? Це даремна витрата коштів платників податків, - розповіла юрист. - Справа Одарича має всі шанси стати на ряду зі справою Тимошенко, Луценка. Йдеться про порушення одного з основних політичних прав — право вибирати й бути обраним".

Андрій Федур, якого запросили відстоювати інтереси нового міськвиконкому, відомий тим що захищав інтереси в суді Лесі Гонганде, Сандея Аделаджі, Костянтина Затуліна.

Зараз ви читаєте новину «"Справу намагатимуться затягнути до проведення чергових виборів" - Одарич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути