четвер, 16 травня 2013 22:47

"Нема об'єктивних причин виграти опозиції мерські вибори в будь-кому місті Донеччини" - політолог

"Нема об'єктивних причин виграти опозиції мерські вибори в будь-кому місті Донеччини" - політолог
Віталій Бала. Фото: goodvin.info

У опозиції немає шансів виграти на виборах мера в Алчевську, які мають відбутися 2 червня, навіть, якби вони і об'єднали свої сили.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віталій Бала.

"В Алчевську опозиції виграти буде дуже складно. І напевне не так багато бажаючих, щоби бути кандидатом, а потім прогавити ці вибори. Плюс повинен бути кандидат, який би показав  пристойний результат", - висловив думку експерт.

Водночас, він наголосив, що навіть, якби опозиція об'єднала свої сили, то це би не змінило кардинально ситуації.

"Я не бачу об'єктивних причин виграти опозицією мерські вибори в будь-кому місті Донеччини. Я не бачу шансів", - наголосив він.

Окрім того, він наголосив, що можливо би комуністи і змогли позмагатися із "регіоналами"  в цьому регіоні, проте не опозиційні сили. "Ще комуністи могли би зазмагатися, бо політики, які представляють, наприклад,  "Батьківщину" дуже рідко являються авторитетом в тому краї", - резюмував політолог.

В Алчевську за посаду мера цього міста боротимуться 6 кандидатів, опозиція не змогла визначити єдиного претендента. Постанову про реєстрацію 6 кандидатів Алчевська міська виборча комісії прийняла 8 травня.

Від Партії регіонів на вибори йде Володимир Косюга. Від ПСПУ на вибори йде Микола Бойко, Союз Лівих сил висунув Михайла Васильченка, а Компартія – Олександра Бебешка.

Партія "Громадянська позиція" висунула кандидатом Валерія Філатова. Про підтримку цієї кандидатури заявила "Батьківщина". "Його підтримала "Батьківщина", підтримала Свобода, це було узгоджене висування. Я розумію, що дуже важко перемогти в такому регіоні, але тим не менше, він гідно представить опозицію", - заявив лідер Громадянської позиції, депутат Батьківщини Анатолій Гриценко.

Водночас, в УДАРі єдиним кандидатом називають їхнього представника Віталія Серпокрилова.
Як відомо, вибори в Алчевську мають відбутися 2 червня в зв'язку з тим, що мер Володимир Чуб був обраний депутатом ВР.

Зараз ви читаєте новину «"Нема об'єктивних причин виграти опозиції мерські вибори в будь-кому місті Донеччини" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути