середа, 15 травня 2013 18:25

Опозиція не змогла визначити єдиного претендента на виборах мера Алчевська

Опозиція не змогла визначити єдиного претендента на виборах мера Алчевська
Фото: dt.ua

В Алчевську за посаду мера цього  міста боротимуться 6 кандидатів, опозиція не змогла визначити єдиного претендента.

Постанову про реєстрацію 6 кандидатів Алчевська міська виборча комісії прийняла 8 травня, передає Українська правда.

Від Партії регіонів на вибори йде Володимир Косюга. Від ПСПУ на вибори йде Микола Бойко, Союз Лівих сил висунув Михайла Васильченка, а Компартія – Олександра Бебешка.

Партія "Громадянська позиція" висунула кандидатом Валерія Філатова. Про підтримку цієї кандидатури заявила "Батьківщина".

"Його підтримала "Батьківщина", підтримала Свобода, це було узгоджене висування. Я розумію, що дуже важко перемогти в такому регіоні, але тим не менше, він гідно представить опозицію", - заявив "Українській правді" лідер Громадянської позиції, депутат Батьківщини Анатолій Гриценко.

У свою чергу керівник Луганської обласної організації Батьківщини Ірина Верігіна заявила:

"Ми визначились з єдиним кандидатом – це Філатов. І Батьківщина, і Свобода, ми будемо підтримувати саме цього кандидата, ми формуємо команду, куди увійшли представники цих політичних сил, ми закриваємо комісії членами комісії, спостерігачами", - зазначила вона.

Водночас, в УДАРі єдиним кандидатом називають їхнього представника Віталія Серпокрилова.

"Фактично єдиний кандидат від опозиції там Серпокрилов – представник партії УДАР, голова обласної організації", - заявив "Українській правді" депутат від УДАРу Володимир Куренной.

За його словами, переговори про цього кандидата велися з Батьківщиною. "У мене така інформація від нашої місцевої партійної організації, що Батьківщина підтримує нашого кандидата", - сказав він.

"Але там є ще член партії Громадянська позиція – це особиста ініціатива цієї партії, вона неузгоджена "Батьківщиною", а Свобода свого кандидата взагалі не висувала на цих виборах", - сказав він.

"Це не так", заявила у свою чергу Верігіна. Водночас вона не виключила можливості проведення переговорів про єдиного кандидата. " Я думаю, що  найближчим часом ми сядемо за стіл переговорів і будемо говорити про єдиного кандидата. Бо саме у Філатова є авторитет в місті, у нього є підтримка і він вміє працювати з усіма нашими опозиційними партіями", - сказала вона.

Як повідомили "Українській правді" джерела, близькі до процесу, оскільки в опозиційних сил в Алчевську дуже мало шансів перемогти, не є принциповим висунення єдиного кандидата.

Як відомо, вибори в Алчевську мають відбутися 2 червня в зв'язку з тим, що мер Володимир Чуб був обраний депутатом ВР.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція не змогла визначити єдиного претендента на виборах мера Алчевська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути