пʼятниця, 07 грудня 2007 17:06

Хмара хоче для Цушка 7 років в"язниці

Представник Української народної партії Степан Хмара вважає, що "Генпрокуратура повинна прислухатися до прохання Василя Цушка і відновити кримінальну справу, але не за його заявою, а про невиконання ним самим наказу Верховного головнокомандуючого і про незаконне захоплення будівлі Генпрокуратури спецназом під його безпосереднім керівництвом". Про це Хмара сказав, коментуючи заяву в.о. міністра про його намір оскаржити відмову Генеральної прокуратури порушити кримінальну справу за його заявою про можливе отруєння.

За словами Хмари "дії Цушка "тягнуть" на 7 років тюремного ув"язнення за "відкриту відмову виконати наказ начальника", відповідно до ст. 402 Кримінального кодексу України".

"Згідно п.1-2 ст. 402 Кримінального кодексу України "непокора, тобто відкрита відмова виконати наказ начальника (в даному випадку Верховного головнокомандуючого - Президента України), а також інше навмисне невиконання наказу, якщо вони здійснені групою осіб - караються позбавленням волі строком до 3 років або від 3 до 7 років", - відзначив Хмара. Таким чином, на думку політика "сьогодні є все підстави, щоб правоохоронні органи почали повторне розслідування за невиконання наказу, яке могло привести до трагічних наслідків".

Хмара зазначив: "Демократична більшість, Президент України повинні ініціювати повторне розслідування цієї справи". Це, за його словами "буде хорошим прикладом того, що "закон - один для всіх", повідомляє "Главред".

Зараз ви читаєте новину «Хмара хоче для Цушка 7 років в"язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути