четвер, 18 лютого 2010 09:35

Губернатор Тернопільщини порадив людині Ющенка звільнятися мовчки

Губернатор Тернопільщини порадив людині Ющенка звільнятися мовчки
Голова Лановецької райдержадміністрації на Тернопільщині Василь Хомінець збирається піти з посади сьогодні, 18 лютого.

Письмової заяви про складення повноважень голови Лановецької райдержадміністрації не надходило. Про це кореспонденту Gazeta.ua повідомили у прес-службі Тернопільської обласної адміністрації.

"Мені не зовсім зрозумілі мотиви заяви, зробленої Василем Петровичем. Я вважаю, що раз ти призначений на посаду, то повинен чітко виконувати свої обов"язки. Виконавча влада має нести відповідальність за ситуацію в регіоні, незалежно від політичних вподобань. Заява Василя Хомінця є передчасною. Після інавгурації новообраний президент сам вирішуватиме кадрову політику в регіоні", - каже голова облдержадміністрації Юрій Чижмарь.

На думку голови ОДА вже давно час відмовитися від зайвої політизації державної служби.

"Ми працюємо не на особу, а на державу. Якщо ж хтось не бачить себе на державній службі, то повинен облишити політичну риторику, та, не вдаючись до зайвого піару, написати заяву на звільнення. Це аксіома, яку мають знати всі, незалежно від політичної приналежності", - вважає Чижмарь.

Голова Лановецької райадміністрації Василь Хомінець у коментарі Gazeta.ua заявив, що заява на звільнення уже написана.

"Буду подавати її 18 лютого, - каже чиновник. – Чекав, поки буде офіційно призначено інавгурацію нового президента. Я прийшов до влади у команді Ющенка і йду разом з нею. Хочу, щоб з посади мене звільнив саме Віктор Андрійович".

Василь Хомінець п"ять років очолював Лановецький район.

"У міру можливостей творив політику Ющенка. Іду з посади без бізнесу, землі і скандалів, - стверджує Хомінець. Це обдумано-спонтанне рішення. У тому є політичний момент. Нова господарсько-економічна політика, митний союз із Росією та продовження угоди із Російським Чорноморським флотом мене не влаштовує. Як чиновник я маю або виконувати волю нового президента, або іти. Тому я пускаю в хід заяву на звільнення".

Нагадаємо, Василь Хомінець є членом партії ВО "Свобода" та депутатом Тернопільської обласної ради, обраним за списками цієї політичної сили.

На сесії Тернопільської облради 11 лютого він заявив, що збирається піти із посади через обрання новим президентом Віктора Януковича.

Зараз ви читаєте новину «Губернатор Тернопільщини порадив людині Ющенка звільнятися мовчки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути