пʼятниця, 17 березня 2023 21:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Головні новини дня: ордер на арешт Путіна, обшуки в облгазах Фірташа

Головні новини дня: ордер на арешт Путіна, обшуки в облгазах Фірташа
Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента країни-агресорки Російської Федерації Володимира Путіна. Фото: icc-cpi.int

Gazeta.ua нагадує про події п'ятниці, 17 березня.

Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента країни-агресорки Російської Федерації Володимира Путіна і уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Обох підозрюють у скоєнні воєнного злочину незаконної депортації і переміщення дітей з окупованих районів України до Росії.

Відтепер Путін має офіційний статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину, сказав генеральний прокурор України Андрій Костін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський прокоментував ордер на арешт Путіна

Служба безпеки України викрила схему привласнення промислових обсягів блакитного палива із газотранспортної системи Нафтогазу України. Обшукали облгази, пов'язані з олігархом Дмитром Фірташем.

Прем'єр-міністр Словаччини Едуард Геґера оголосив про передачу Україні винищувачів МіГ-29 і зенітно-ракетних комплексів "Куб".

Сполучені Штати Америки планують оголосити новий пакет військової допомоги Україні, заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет подасть у відставку, повідомили ЗМІ.

Національне агентство з питань запобігання корупції знайшло у заступника голови Державної митної служби Руслана Черкаського сумнівний дохід у $150 тис.

Зараз ви читаєте новину «Головні новини дня: ордер на арешт Путіна, обшуки в облгазах Фірташа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути