пʼятниця, 17 березня 2023 11:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Ще одна країна передає ЗСУ винищувачі МіГ-29

Ще одна країна передає ЗСУ винищувачі МіГ-29
МіГ-29 з бортовим номером 36 Повітряних сил України. Фото: Укроборонпром

Уряд Словаччини схвалив передачу Україні 13 винищувачів МіГ-29.

Також Києву поставлять зенітно-ракетні комплекси "Куб". Про це 17 березня повідомив виконуючий обов'язки прем'єр-міністра Словаччини Едуард Гегер, пише Рravda.

"Уряд одноголосно схвалив міжнародну угоду і прийняв рішення про безоплатну передачу Україні МіГ-29 і ЗРК "Куб", – заявив Гегер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США відреагували на польські винищувачі для України

Він зазначив, що рішення було прийнято "в конституційно чистій формі". Президентка Зузана Чапутова також про нього поінформована.

За його словами, винищувачі повинні використовуватися для захисту та забезпечення протиповітряної оборони, а не для нападу.

Словаччина і Польща домовились про спільну передачу надлишкових винищувачів МіГ-29 Україні, повідомляв міністр оборони Словаччини Ярослав Надь.

Варшава "найближчими днями" передасть Києву чотири з обіцяних 10 винищувачів МіГ-29. Решту доставлять згодом, заявив президент Польщі Анджей Дуда 16 березня.

Надання радянських винищувачів МіГ-29 Україні буде серйозною допомогою Україні. Однак вони особливо не змінять ситуацію на фронті, заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

МіГ-29 – багатоцільовий радянський винищувач четвертого покоління. Був основним багатоцільовим винищувачем країн Варшавського договору та СРСР впродовж 80-х років XX ст. Нині перебуває на озброєнні багатьох країн світу, у тому числі й України.

Зараз ви читаєте новину «Ще одна країна передає ЗСУ винищувачі МіГ-29». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути