вівторок, 24 липня 2012 08:42

Голова ЦВК впевнений, що іноземним спостерігачам вибори не сподобаються

Голова ЦВК впевнений, що іноземним спостерігачам вибори не сподобаються
Володимир Шаповал задоволений гострою політичною конкуренцією між українськими політиками. Фото: obozrevatel.com

Глава Центрвиборчкому Володимир Шаповал прогнозує, що іноземні спостерігачі дадуть парламентським виборам оцінку не вище задовільної.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Комерсант-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відмовитись від мовного питання для Януковича значить "дати дулю під самого носа своїй камарильї" - Яворівський

"Ще на попередніх виборах, парламентських 2007 року та президентських 2010-го, я відчував деяку зумовленість в оцінці виборів з боку частини іноземних спостерігачів. Тоді наші західні партнери були в очікуванні демократичного "поступу" України. Сьогодні в мене таке відчуття, що як би ми не старалися, яке б відеоспостереження не організували, оцінка виборів буде в кращому випадку "задовільно", - зазначив він.

При цьому коментуючи заклики західних політиків до української влади забезпечити участь у виборах перебуваючих в ув'язненні Юлії Тимошенко і Юрія Луценка, Шаповал підкреслив, що буде неправильним визнавати недемократичними або нелегітимними вибори, якщо в них не будуть брати участь певні громадяни.

У той же час глава ЦВК висловив надію на те, що іноземних спостерігачів на виборах буде багато.

Говорячи про можливі фальсифікації, Шаповал зазначив, що виборів без порушень не буває, і спрогнозував, що вони будуть допускатися з різних сторін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Томенка, Гудиму й Ланового визнали найчеснішими депутатами

При цьому він висловив задоволення, що в Україні є гостра політична конкуренція.

"Мене по-своєму тішить, що в нашій країні більш ніж гостра політична конкуренція, і для мене, як організатора виборів, це плюс. Політичні противники так один за одним спостерігають, що я можу іноді в сторону відійти!" - заявив глава ЦВК.

Прогнози ж ряду політиків щодо масштабних фальсифікацій на осінніх виборах Шаповал назвав профілактикою і політичної обробкою, щоб ці політики потім змогли якось пояснити результати, якщо вони не будуть їх задовольняти.

Зараз ви читаєте новину «Голова ЦВК впевнений, що іноземним спостерігачам вибори не сподобаються». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути