вівторок, 24 липня 2012 05:45

"Яценюк підкреслив свою приналежність до Тимошенко"

Автор: фото з сайта www.data.kontrakty.ua
  Віктор Небоженко: ”Перша п’ятірка має бути презентабельна. Там обов’язково будуть Яценюк і Турчинов”
Віктор Небоженко: ”Перша п’ятірка має бути презентабельна. Там обов’язково будуть Яценюк і Турчинов”

Керівник виборчого штабу Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Олександр Турчинов назвав першу п'ятірку виборчого списку. Це — Юлія Тимошенко, Юрій Луценко, Арсеній Яценюк, Анатолій Гриценко. П'ятим буде або "нунсівець" В'ячеслав Кириленко, або його колега по фракції Микола Катеринчук. Турчинов сказав, що це — "ветерани".

— Тимошенко і Луценко на чолі списку — це правильне політологічне рішення, — говорить 59-річний Віктор Небоженко, директор соціологічної служби "Український барометр". — В усьому світі так роблять. Якщо лідери опозиції за ґратами, партійці виявляють солідарність і оголошують про їхню участь у виборах. Яценюк підкреслив свою приналежність до Тимошенко. Щоб у людей не було враження, що молодий талановитий політик приватизував партію Тимошенко. Також це така форма тиску на владу, в якої є шанс зняти звинувачення і з Тимошенко, і з Луценка.

Лідери опозиції отримали термін ув'язнення. Хіба їх можуть зареєструвати кандидатами в депутати?

— Я не здивуюсь, якщо наша Центральна виборча комісія на це піде. Адже свого часу включали до списків людей, які не мають українського громадянства чи мали судимість.

Чи додасть голосів опозиції, коли її список очолюватимуть Тимошенко і Луценко?

— В ув'язненої екс-прем'єра свій залізобетонний електорат, який погано узгоджується з електоратом Яценюка. Тому отримають ненабагато більше, ніж зараз дають соціологічні дослідження. Але в політичному плані вони підкреслюють свою спадкоємність стосовно Тимошенко.

Чи може перша п'ятірка змінитися?

— Звичайно. Якщо ЦВК відмовить у реєстрації заґратованим лідерам, то на завершальному етапі з'їзду Об'єднаної опозиції їм доведеться посувати п'ятірку. Першим номером стане Яценюк.

Хто мав би бути серед перших п'ятьох?

— Важко сказати. Ті, хто зараз там, після виборів претендуватимуть на якісь посади в парламенті. Зокрема на голів комітетів. Перша п'ятірка має бути презентабельна. Там обов'язково будуть Яценюк і Турчинов. Решта мали б становити молоді політичні обличчя і хоча б люди, не заангажовані владою. А не просто студент, шахтар, бізнесменша.

Зараз ви читаєте новину «"Яценюк підкреслив свою приналежність до Тимошенко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути