понеділок, 23 липня 2012 12:36

Томенка, Гудиму й Ланового визнали найчеснішими депутатами

Громадський рух "ЧЕСНО" визначив трьох найчесніших депутатів Верховної Ради України.

Сьогодні під час Форуму "Чесна розмова з майбутнім парламентом" громадянський рух "ЧЕСНО" оприлюднив результати моніторингу депутатів ВР 6-го скликання на відповідність критеріям доброчесності, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Дослідження показало, що лише троє депутатів з усього парламенту проходять фільтри критеріїв доброчесності. Це позафракційний Микола Томенко, "бютівець" Олександр Гудима та Володимир Лановий, який став депутатом НУ-НС лише в червні 2012 року", - сказав під час Форуму голова Комітету виборців України Олександр Черненко.

Автор: Фото: facebook.com
 

За словами організаторів Форуму, моніторинг виявив ще 17 депутатів, які за свою каденцію порушували лише один із шести критеріїв - щодо особистого голосування. Серед них Анатолій Гриценко (НУ-НС), Руслан Князевич (НУ-НС), Остап Семирак (БЮТ-Батьківщина), Андрій Парубій (НУ-НС), Олена Мостіпан (БЮТ-Батьківщина), Сергій Міщенко (БЮТ-Батьківщина), Павло Жебрівський (НУ-НС), Роман Забзалюк (БЮТ-Батьківщина), Сергій Гриневецький (Народна партія), Сергій Гордієнко (КПУ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підкупом на виборах можна набрати додаткових 5-10% - політолог

"Причому, наприклад, щодо Анатолія Гриценка ми довго не могли знайти доказів не особистого голосування, але він сам зізнався в телеефірі каналу ТВі. І саме цей доказ ми використали", - зазначив Черненко.

Критеріїв доброчесності було шість: відсутність фактів порушень прав і свобод людини (перешкоджання роботі журналіста, не надання інформації на запит тощо), незмінність політичної позиції ("тушки"), непричетність до корупційних дій, прозорість задекларованих доходів та їх відповідність способу життя, особисте голосування в парламенті та участь у засіданнях ВР.

"Найменше ходила на засідання парламенту група "Реформи заради майбутнього", а більше всього - позафракційні. Порушники критеріїв належать до всіх політичних сил і партій", - підкреслив голова КВУ.

Зараз ви читаєте новину «Томенка, Гудиму й Ланового визнали найчеснішими депутатами ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути