понеділок, 23 липня 2012 13:14

Ми зафіксували абсолютний рекорд негативного відношення до ВР - соціолог

Ми зафіксували абсолютний рекорд негативного відношення до ВР - соціолог
За словами Бекешкіної, виборці не довіряють політикам через те, що вони не виконують своїх обіцянок. Фото: ukr.obozrevatel.com

Цього року соціологічні дослідження зафіксували абсолютний рекорд негативного відношення до парламенту.

Про це під час Форуму Громадянського руху "ЧЕСНО" сказала директор інституту демократії Ірина Бекешкіна, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Не думаю, що вибори є центральним елементом демократії. Саме через вибори громадяни мають можливість впливати на майбутню політику України. Ми запитуємо, чи є вибори в Україні реальним механізмом впливу виборців на владу. І що цікаво, що після найбільш демократичних виборів 2006-07 років стало переважати, причому з кожним роком усе більше, думка, що вибори не є реальним механізмом впливу виборців на владу", - зазначила Бекешкіна.

За її словами, виборці не довіряють політикам через те, що вони не виконують своїх обіцянок, а також тому, що до парламенту обираються не найкращі та не найбільш гідні люди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальний політик для українців - чесний, не корумпований, успішний і турботливий

"Особливо, коли йдеться про партійні списки, виборці не знають, кого обирають. Для того, щоб повернути виборам їхню функцію, ми певним чином узяли на себе функцію партії. В партіях відсутня партійна демократія. Партії мають змогу обирати найкращих. Ми взяли на себе функцію допомогти їм. Якщо цих абсолютно недостойних людей включатимуть у списки, виборці судитимуть, чого варті ці партії й чи варто за них голосувати", - зауважила соціолог.

Вона також додала, що цього року партіям слід звернути серйозну увагу на те, що соцдослідження зафіксували абсолютний рекорд негативного відношення до парламенту за весь час його існування.

"Ніколи ще з 1994 року не було такого негативного ставлення до партій і політиків, як цьогоріч. Це треба мати на увазі, бо це небезпечно в демократичному суспільстві. Всі конфлікти повинні вирішуватися в парламенті. Якщо до ВР таке негативне ставлення, то це дуже серйозний привід задуматися політикам. Якщо вони це не врахують, то врахують виборці", - підкреслила Бекешкіна.

Зараз ви читаєте новину «Ми зафіксували абсолютний рекорд негативного відношення до ВР - соціолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути