понеділок, 23 липня 2012 11:36

Спецтема: Боротьба за "мову"

Відмовитись від мовного питання для Януковича значить "дати дулю під самого носа своїй камарильї" - Яворівський

Відмовитись від мовного питання для Януковича значить "дати дулю під самого носа своїй камарильї" - Яворівський
Фото: obozrevatel.com

Народний депутат від "БЮТ-Батьківщина" та голова комітету з питань культури й духовності Володимир Яворівський вважає, що президент підпише скандальний "мовний" закон.

Про це він заявив у коментарі Gazeta.ua, коментуючи інформацію джерел з Партії регіонів про те, що Віктор Янукович планує підписати закон до Дня Незалежності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович у серпні мовний закон не підпише, бо він його ще не читав - "регіонал"

"Судячи з усього, вони на це підуть, навіть попри ці протести, навіть розуміючи, що це рве і ділить Україну, вони не відмовляються від цієї дурної інтервентивної ідеї. Через те, мені видається, що накласти вето президентові, це значить кинути всю оцю свою камарилью і дати їм дулю під самого носа. Він же їх нахиляв, щоб вони проголосували, навіть так агресивно і примітивно — з колосальними порушеннями регламенту. Я вже навіть не кажу, що сам закон антиконституційний, вони це прекрасно розуміють. Бо вона чітко каже, що українська є єдиною державною мовою на всій території", - нагадав депутат.

Водночас, Яворівський вважає, що для Литвина підписати закон — дорівнює політичному самовбивству, тому, скоріш за все, Рада обере нового спікера.

"Вони хочуть розірвати Україну — зробити східні і південні регіони колоніями. Якщо вони досі не відмовилися від цієї затії і хочуть 31 липня проводити позачергову сесію, тільки щоб обрати нового голову, то Литвину просто нікуди діватися. Якщо він підписує, то на мажоритарці, підкормленій бюджетними грішми, йому робити нічого. Бо Новоград-Волинський — це вже практично Західна Україна і там йому цього виборець не подарує просто так. А йому конче необхідно бути народним депутатом, бо інакше його з'їдять. Через це він не підпише", - вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катеринчук подав новий "мовний" законопроект, але в успіх його не вірить: "Це більше для громадян"

"Якщо вони 31 змінять голову, - додав політик, - знову ж таки, в авральному порядку зміненим законом про регламент, що вистачить 226 осіб, замість 300, то тоді всім зрозуміло, що Янукович підпише цей закон. Тим більше їм немає з чим йти на вибори, окрім тих обіцянок, яких вони насіяли так бездумно і щедро. А так вони будуть казати про одне-єдине".

Нардеп також нагадав, що в матеріалах передвиборної кампанії ПР, мовне питання фігурує як одне з основних: "Але про це одразу забувають після виборів, це вже навіть зараз видно".

Зараз ви читаєте новину «Відмовитись від мовного питання для Януковича значить "дати дулю під самого носа своїй камарильї" - Яворівський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути