субота, 21 липня 2012 15:18

Порошенко є прикладом багатої людини й справжнього українця — депутат

Порошенко є прикладом багатої людини й справжнього українця — депутат
Позапартійна і позафракційна депутат Черкаської обласної ради Любов Майборода. Фото: gazeta.ua

В українському суспільстві є цінності. І одна з них — мова.

Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказала позапартійна і позафракційна депутат Черкаської обласної ради Любов Майборода.

"Люди готові вийти на вулицю не лише за шматком хліба. Буде й подальший розвиток подій, буде протистояння, бо Росія робитиме все, щоб Україна залишалася її колонією. Там бояться оранжизму — помаранчевої революції. У Кремлі думають, що це все йде від громадських організацій. Російські колеги показували ухвалений закон, де говориться: всі організації, які отримують допомогу з-за кордону, повинні пройти перереєстрацію й в їхній ліцензії має бути написано: "Агент іноземної держави", - сказала вона.

За словами Майбороди, Україна значно випереджає Росію.

" У нас є політична конкуренція: більшість, опозиція. А там, де є конкуренції, буде і якість — рано чи пізно. 1991 року в Черкасах були чотири українські школи. Мову можна було почути тільки на базарі від селян, а зараз нею спілкуються 70 відсотків черкасців. Пам'ятаю, коли вперше виступила на лікарській конференції по сальмонельозу українською, весь зал гудів і мене зашикував. Тепер прокинулася національна свідомість. Євро-2012 це підтвердило — східняки в Донецьку, Харкові одягали на себе синьо-жовтий прапор", - зауважила депутатка.

Вона вважає, що найпотужніший фактор, який формує націю, — національне відродження.

"Люди мають знати правду про минуле. Бо моє покоління виховувалося на тому, що синьо-жовтий прапор — бандитський, українські націоналісти — злочинці. Дочекалася, що молодь вийшла на акцію "Україна без Януковича", на захист української мови. У Черкасах таких знайшлося більше сотні. Наступне — люстрація (заборона колишнім чиновникам, які скомпрометували себе, протягом певного часу займати державні посади. — ред.). У нас на посадах досі сидять колишні секретарі райкомів партії, включно з нашим губернатором Сергієм Тулубом", - додала вона.

На її думку, треба захистити свободу слова.

"Той же телеканал ТВі. От Порошенко є для мене прикладом багатої людини й справжнього українця. Він вклав гроші в "5 канал", у сайт і журнал "Кореспондент", бо треба пробудити в людях почуття власної гідності. Не дати їм 100 чи 1000 гривень на виборах, а навчити захищати свої права", - зазначила Майборода.

Повністю інтерв'ю читайте ТУТ.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко є прикладом багатої людини й справжнього українця — депутат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути