Ексклюзиви
субота, 21 липня 2012 10:45

Спецтема: Боротьба за "мову"

Під Українським домом залишився єдиний незламний голодувальник

Під Українським домом залишився єдиний незламний голодувальник
Фото: news.liga.net

Лікарі наполягли на госпіталізації Вадима Лісового, одного з активістів "Коаліції учасників помаранчевої революції" (КУПР), який голодував під Українським домом в Києві.

Як повідомляє прес-служба КУПРу в суботу, після неодноразових походів в суд і суперечок з працівниками міліції Лісовий втратив свідомість.

"Незважаючи на його відмову, лікарі наполягли на госпіталізації, оскільки у нього зафіксовано підвищений тиск", - наголошується в повідомленні прес-служби.

Госпіталізований в четвер з будівлі суду Олександр Місюра проведе в лікарні три тижні. В кардіоренімаційному відділенні обласної лікарні у нього констатували передінфарктний стан.

За даними прес-служби КУПРу, під Українським домом залишається один голодувальник і кілька десятків протестувальників.

Лісовий, якого суд виправдав в четвер, викликаний до суду щодо повторного адмінпротоколу. Засідання суду відбудеться в понеділок.

Як повідомлялося, 3 липня парламент прийняв закон про мови. Відразу після голосування біля Українського дому почалася акція протесту, яка зібрала близько 700 осіб. Кілька народних депутатів оголосили голодування.

6 липня опозиційні політики заявили про завершення акції біля Українського дому, однак небайдужі громадяни вирішили домагатися скасування "мовного" закону.

11 липня учасники голодування біля Українського дому на Європейській площі в Києві вимагали від президента України Віктора Януковича застосувати вето до закону "Про засади державної мовної політики" до 13.00 13 липня.

За час акції до лікарні потрапило кілька голодувальників.

Зараз ви читаєте новину «Під Українським домом залишився єдиний незламний голодувальник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути