Ексклюзиви
пʼятниця, 20 липня 2012 15:43

Спецтема: Боротьба за "мову"

"Український дім" має вимагати відшкодування збитків не від мітингувальників, а від ОМОНу - нардеп

"Український дім" має вимагати відшкодування збитків не від мітингувальників, а від ОМОНу - нардеп
На Андрія Парубія "Український дім" теж свого часу хотів подати позов. Фото: ru.golosua.com

На організаторів "мовного" протесту під "Українським домом" можуть під будь-яким приводом подавати позови до суду, аби чинити на них тиск.

Так народний депутат Андрій Парубій прокоментував Gazeta.ua інформацію про те, що керівництво "Українського дому" готує позов до суду про відшкодування 500 тис. гривень збитків, через проведення на його сходах акції на захист української мови.

"Я в житті мав подібну історію. Коли я був комендантом Українського дому 2004 року, вже коли закінчилися події на Майдані, тоді теж керівництво Українського дому виставило рахунок і за заходи, які мали відбутися і не відбулися, і за ремонт. Але тоді ми провели перевірки і виявилося, що більшість цих заходів, які вони називали, не були вписані в план", - розповів нардеп.

Він підкреслив, що зараз так само жодних заходів, за які керівництво Українського дому хоче витребувати відшкодування збитків, не мало бути і власне цей рахунок нічим і ніяк не підкріплений.

"Тим більше, службовий вхід до будинку був відкритий і для участі у заходах будь-хто міг заходити просто не через центральний вхід, а через боковий, який був вільний. І якщо боковий вхід і був заблокований, то спецназом ОМОНу. І було б логічно, щоб Український дім подав до Міністерства внутрішніх справ позов на повернення грошей. Бо робочий базовий вхід був заблокований саме ОМОНом", - підкреслив Парубій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми припинили голодування, бо влада нас ігнорує" - активіст під Українським домом

На його переконання, спробу подати позов на учасників мітингу - це "політичний дія, яка має на меті дати рух чергового позову проти протестуючих, а не для того, щоб справді компенсувати якісь збитки для Українського дому".

"Вони можуть намагатися, вони можуть спробувати і, звичайно, вони будуть шукати будь-які підстави для того, щоб відкрити кримінальні справи проти організаторів мітингів. Але я думаю, що якщо і буде відкрито справи, це будуть виключно політичні справи. Вони можуть вигадати будь-яку причину для цього", - наголосив нардеп.

"Це просто привід, щоб відкривати справи на організаторів і чинити тиск на них", - додав Парубій.

У той же час, політик не знає, як далі розвиватимуться події щодо "мовного" законопроекту "регіоналів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Український дім з'їхалася міліція і погрожує голодувальникам розправою

"Важко прогнозувати дії Партії регіонів. І власне важко прогнозувати, чи вони підуть шляхом переобирання голови ВР, який би підписав цей закон, чи шляхом переголосування самого закону. Тому що те, що було у залі, до голосування не мало жодного відношення. Мені хочеться вірити, що у них буде достатньо глузду це питання більше не піднімати, не виносити його до зали і не вносити розкол у країну", - підсумував Парубій.

Зараз ви читаєте новину «"Український дім" має вимагати відшкодування збитків не від мітингувальників, а від ОМОНу - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути