четвер, 19 липня 2012 12:09

На голодувальників під Українським домом склали протоколи

На голодувальників під Українським домом склали протоколи
Фото: facebook.com

На голодувальників, які протестують проти мовного закону під Українським домом, склали протоколи за "Порушення порядку проведення мирних зібрань".

Про це у коментарі Gazeta.ua повідомив голова Коаліції учасників помаранчевої революції Сергій Мельниченко.

"Щойно мені зателефонував Лісовий — на нього склали протокол. Зараз оформляють протокол на Місюру. На інших двох голодувальників протоколів не складали. З юридичної точки зору це звинувачення абсурдне: під "мирними зібраннями" розуміють мітинги, походи і демонстрації. А те, що людина сидить і голодує - то вона не приймає участі в якомусь мітингу. Це її особиста позиція і її волевиявлення. Виходить, якщо я оголосив голодування, то на мене складають протокол. Міліція шукає будь-які механізми: вранці голодувальників намагалися виштовхати на низ сходинок, не дали занести ковдри", - сказав Мельниченко.

За його словами, голодувальникам загрожує адмінарешт.

"На Лісового і Місюру вже складали протоколи по відповідній статті. Повтор передбачає адмінарешт до 15 діб та штраф до 1700 гривень. Зараз хлопців повезли до Шевченківського райсуду", - розказав лідер КУПР.

Нагадаємо, що під Українським домом продовжують голодування чотири чоловіка. Двоє з них — активісти КУПРу. Більша частина голодувальників вчора відмовилася від голодування і оголосила про створення Координаційної ради "Український дім", яка займеться просвітницькою роботою в регіонах.

Зараз ви читаєте новину «На голодувальників під Українським домом склали протоколи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути