четвер, 19 липня 2012 10:41

Вночі "беркутівці" побилися з голодуючими під Українським домом

Вночі "беркутівці" побилися з голодуючими під Українським домом
Вадим Лісовий залишається голодувати ще з трьома людьми. Фото: politiko.ua

Цієї ночі мешканці карематного містечка, які мітингують біля Українського дому проти мовного закону Колесніченка-Ківалова побилися із загоном "Беркуту". Сутичка сталася опівночі.

Про це Gazeta.ua повідомив один з голодувальників Вадим Лісовий, заступник голови ВГО "Коаліція учасників помаранчевої революції"

"Коли ми побачили, що з нами залишаються люди, але не вистачає спальників і карематів, ми подзвонили одному з учасників акції і попросили ще ковдр і карематів. Ті люди, які пішли звідси, взяли речі з собою. Вважають що це їхня власність", — каже Лісовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми припинили голодування, бо влада нас ігнорує" - активіст під Українським домом

За 10 хвилин мітингувальникам підвезли ковдри. Із пішохідного переходу вийшли 20 -30 людей "Беркуту", перегородили дорогу і не давали пронести ковдру. Почалася сутичка.

"Це було схоже на штовханину. "Беркут" дуже руки не розпускав. Сили були не рівні: 10 чоловіків проти загону силовиків. Жінки наші були на східцях. Деякі вже спали. Ми одягли ковдри на себе і таким чином пронесли їх", — пригадує Лісовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Українським домом продовжують голодування 4 людини

Через високий тиск — 160 на 100 - його пропонували госпіталізувати, але він відмовився . Після сутичок із активістами, "Беркут" почав зривати банери з гаслами. Охорона карематного містечка з активістів УНА-УНСО попросила їх цього не робити, після чого "Беркут" побив одного з них. Чоловіка забрала швидка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ятого голодувальника забрали в лікарню

Вадим Лісовий голодує 4-й день. Він один з чотирьох голодувальників, які лишаються під Українським домом. Окрім них на східцях ще близько 10 активістів.
Кілька з них продовжують складати речі, згортати каремати та столи.

Зараз ви читаєте новину «Вночі "беркутівці" побилися з голодуючими під Українським домом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

273

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути