субота, 21 липня 2012 07:15

На Полтавщині збирають підписи проти Януковича

Автор: фото: Олександр Буцький
  Активісти штабу Об’єднаної опозиції Всеукраїнського об’єднання ”Батьківщина” збирають підписи в рамках акції ”Україна проти Януковича” у Полтаві по вулиці Шевченка
Активісти штабу Об’єднаної опозиції Всеукраїнського об’єднання ”Батьківщина” збирають підписи в рамках акції ”Україна проти Януковича” у Полтаві по вулиці Шевченка

Керівник виборчого штабу Об'єднаної опозиції Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" в Полтавській області Валерій Головко на прес-конференції у вівторок, 17 липня, оголосив про початок акції "Україна проти Януковича" на Полтавщині. Від сьогоднішнього дня по всіх містах та районах області розгорнуті намети опозиції, в яких активісти збиратимуть підписи полтавців проти чинної політики глави держави, а також під судовим позовом до Віктора Януковича.

Як повідомив Валерій Головко, акція — безстрокова. Під судовим позовом до президента Об'єднана опозиція планує зібрати підписи десятків тисяч полтавців.

— Надалі миритися з політикою Віктора Януковича неможливо, — зазначає керівник виборчого штабу Об'єднаної опозиції на Полтавщині Валерій Головко. — Президент, який за визначенням є гарантом Конституції, сьогодні перший грубо порушує Основний закон. І цей судовий позов є першим етапом усунення Януковича від влади.

Валерій Головко навів приклади грубого порушення Конституції з боку Януковича та його оточення, перше з яких полягає в незаконній зміні Основного закону під президента.

— За Харківськими угодами, Росії фактично подаровано частину української території. Розкрадається державне майно. Закриваються школи й лікарні. Афганців та чорнобильців позбавили законних пільг. Іде наступ на українську мову та все українське — регіонали ведуть країну до розколу. В державі згортається демократія та утверджується диктатура. Чиновники й депутати від Партії регіонів рекордними темпами нарощують капітали, в той час як народ України потерпає від бідності, — каже Валерій Головко. — Ці, а також інші грубі порушення чинного законодавства мають каратися через суд, і саме тому Арсеній Яценюк від імені Об'єднаної опозиції звернувся до Вищого спеціалізованого суду з позовом до Віктора Януковича.

Валерій Головко повідомив, що кожен полтавець може долучитися до судового позову проти Януковича, поставивши підпис під відповідною листівкою. Перший підпис він поставив особисто, закликавши полтавців наслідувати його приклад.

— Я закликаю полтавців: не боятися. Прийдіть і поставте свій підпис. Від цього залежить майбутнє країни. Ваше майбутнє та майбутнє ваших дітей. Український народ не буде далі терпіти і миритися з режимом Януковича. Ми разом здобудемо перемогу в судовому процесі "Україна проти Януковича", — наголошує керівник виборчого штабу Об'єднаної опозиції ВО "Батьківщина" на Полтавщині Валерій Головко.

Наслідком мають стати дострокові парламентські та президентські вибори

Для збору підписів у Полтавській області встановили 35 інформаційних наметів. Із них шість у Полтаві.

— Один розгорнули на вулиці Маршала Бірюзова, біля школи №11, ще один на Половках, — говорить прес-секретар обласного виборчого штабу Об'єднаної опозиції ВО "Батьківщина" Євген Лопушинський. — Наші представники підписи проти президента збирають на полтавських ринках. У жовтні минулого року партія "Фронт змін" Арсенія Яценюка вже оголошувала про проведення акції "Україна проти Януковича". Тільки за місяць зібрала 30 тисяч підписів по області і більше мільйона по всій Україні. Їх публічно передали президенту.

Щоб підпис долучили до позову проти президента України, треба заповнити спеціальний договір. А щоб виступити тільки проти режиму Януковича, достатньо поставити ініціали й підпис під листівкою.

— Якщо люди взяли участь в нашій акції і через це відчули утиски провладних сил, повинні звертатися до нашого штабу, ми їм допоможемо, — говорить  Євген Лопушинський. — Фіксуватимемо всі випадки, надаватимемо юридичну допомогу.

Наслідком акції "Україна проти Януковича" мають стати припинення антиукраїнського наступу, дострокові парламентські та президентські вибори.

 

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині збирають підписи проти Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути