Ексклюзиви
пʼятниця, 18 січня 2013 04:54

Герман згадала про "мовний закон", і вирішила довести його до логічного завершення

Герман згадала про "мовний закон", і вирішила  довести його до логічного завершення
Герман ФОТО: ukr.obozrevatel.com

Депутат від Партії регіонів Ганна Герман обіцяє довести до логічного завершення внесення змін до закону "Про засади державної мовної політики".

Про це вона заявила в ефірі 5 каналу, передає Українська правда.

"Перше, що я буду намагатися зробити - це довести до логічного кінця ідею з поправками до закону "Про засади державної мовної політики", - зазначила вона.

Герман нагадала, що за дорученням президента при Кабінеті Міністрів була створена робоча група щодо внесення змін до цього закону.

"Ми виробили дуже цікаві поправки. Дуже радикальні поправки до цього закону. Днями я отримала наказ від членів робочої групи, оскільки я тепер член парламенту, щоб я подала, якщо Кабмін не подасть, ці поправки, цей законопроект на розгляд Верховної Ради", - уточнила депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Герман вже пророкує революцію через небажання опозиції працювати

Вона також розповіла, що хоча вона пропонувала зафіксувати відсоток населення, який готовить регіональною мовою на певній місцевості (в законі зараз 10%), в розмірі 20%, робоча група "зійшлася на 30%".

"Я кажу про те, що це буде обговорюватися в залі. Будуть дебати. Будуть інші пропозиції. Основне - щоб це розпочалося", - підсумувала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Високодуховна Герман виступила проти реклами пива з релігійними символами

При цьому Герман вважає, що законопроект дозволить підсилити "статус української мови, як державної".

Відповідаючи на питання, чи повинні будуть місцеві і районні ради відмінити свої постанови про регіональні мови, депутат зазначила: "Самоврядування повинне дослуховуватися до законів держави. І я думаю, що вони це зроблять добровільно".

Як відомо, закон був прийнятий Верховною Радою 3 липня і викликав низку протестних акцій. 10 серпня мовний закон вступив в силу.

У деяких регіонах України місцеві ради прийняли постанови про регіональні мови. Зокрема, в Севастополі і у Донецькій області регіональною мовою стала російська.

Зараз ви читаєте новину «Герман згадала про "мовний закон", і вирішила довести його до логічного завершення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути