четвер, 27 вересня 2012 18:56

Спецтема: Закон про наклеп

Геращенко: Закон про наклеп треба "поховати в зародку"

Геращенко: Закон про наклеп треба "поховати в зародку"
Ірина Геращенко: закон про наклеп треба "поховати". Фото: tvi.ua

Закон про наклеп змінити поправками не можливо, тому необхідно його скасувати.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповіла народний депутат Ірина Геращенко.

Нардеп зазначила, що останній тиждень "працювала над підготовкою змін до законопроекту Журавського". "Ми журналісти, депутати будемо вимагати від Погоджувальної ради, в понеділок, 1 жовтня, внести цю постанову, як першочергової на розгляд сесійної зали, щоб у вівторок вона була проголосована, і цей проект пішов у небуття", - додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Законопроект про наклеп не можна відкликати

На її думку, цей законопроект "жодними змінами змінити не можна, а тільки вичистити", оскільки "кримінальна відповідальність все одно лишається, тому цей законопроект потрібно поховати в зародку".

Окрім того, Геращенко зазначила, що Партія регіонів "лукавить, коли говорить, що Журавський відкликав цей законопроект", тому що процедура не дозволяє такого простого відкликання, оскільки такої норми в регламенті, як "вважати недійсним перше голосування" немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лігачова про закон про наклеп: Гра ще триває

"Що стосується заяв Партії регіонів, що його відкликають, то це свідчить про їх ставлення до преси", - сказала нардеп та додала, що мета цього законопроекту — відволікти увагу суспільства, в першу чергу, журналістської спільноти від виборів та інших гострих тем.

На думку Геращенко закон стосуватиметься журналістів та членів опозиції. "Думаю, що Партія регіонів буде багато чудних законів вносити, які будуть працювати на розкол суспільства, та погіршення демократичних стандартів", - резюмувала вона.

Нагадаємо, 25 вересня, автор законопроекту про наклеп Віталій Журавський оголосив, що вирішив відкликати свій законопроект. Однак, цей документ уже проголосований у першому читанні.

Зараз ви читаєте новину «Геращенко: Закон про наклеп треба "поховати в зародку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути