Ексклюзиви
неділя, 16 січня 2022 16:21

Генепрокурорка Венедіктова та її заступник "злили" справу Татарова - Bihus.info

Генепрокурорка Венедіктова та її заступник "злили" справу Татарова - Bihus.info
Президент Володимир Зеленський тисне руку Ірині Венедіктовій після її призначення на посаду генпрокурора. Її кандидатуру до парламенту вносив Зеленський. Фото: president.gov.ua

Офіс генерального прокурора на чолі з Іриною Венедіктовою планомірно вів до закриття справу щодо заступника керівника Офіса президента Олега Татарова, якому повідомляли про підозру у причетності до надання хабаря.

Про це розповів журналіст Данило Мокрик у відеоблозі Bihus.info.

Татарова підозрюють у причетності до надання хабаря (паркомісце в Києві вартістю близько $15 тис.) за фальсифікацію експертизи у справі колишнього нардепа і забудовника Максима Микитася. Той є фігурантом розслідування про зловживання і розкрадання коштів під час будівництва житла для Національної гвардії. Держава втратила близько 100 млн грн.

Наприкінці 2020 року Національне антикорупціне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура підготувала підозри Микитасю, експерту МВС Костянтину Дубоносу і Татарову - на той час вже заступнику керівника ОП.

"І от з цього моменту почалася історія настільки наполегливого поховання цієї справи, що їй могла би навіть позаздрити справа "Роттердам+", - зауважив журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський - брехун. Його другий термін поховають - Шабунін

Тільки з другої спроби після раптової зміни групи прокурорів з боку Венедіктової, Татарову таки вручили підозру.

Було відкрите кримінальне провадження щодо втручання в роботу правоохоронних органів, яке розслідувало НАБУ. Що відтоді із цим провадженням - не відомо.

Заступник генпрокурорки Олексій Симоненко вирішив, що справу Татарова "треба забрати в НАБУ і передати до СБУ". "Це вже якась така тенденція, як тільки треба підписувати щось стрьомне, Ірина Венедіктова опиняється у відпустці", - зауважив Мокрик.

Торік журналісти зафіксували Симоненка гостем на дні народження Татарова.

"Оцінкою повинен займатися Андрій Єрмак. Я знаю, що він вважає, і я так вважаю, що він (Татаров) професійна людина", - казав на пресконференції президент Володимир Зеленський, який указом призначив Татарова на посаду в ОП у серпні 2020 року.

14 грудня Шевченківський районний суд міста Києва зобов'язав Офіс генерального прокурора закрити справу проти Татарова.

Як гальмували справу журналісти показали в інфографіці.

Рішення суду з'явилося напередодні затвердження результатів конкурсу на керівника САП, де перемагає детектив НАБУ Олександр Клименко. Він розслідував справу Татарова.

Зараз ви читаєте новину «Генепрокурорка Венедіктова та її заступник "злили" справу Татарова - Bihus.info». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути