Ексклюзиви
середа, 12 січня 2022 16:50

Справу Татарова закривають - Зеленському нагадали про інтерв'ю

Справу Татарова закривають - Зеленському нагадали про інтерв'ю
Зеленський призначив Татарова заступником керівника ОП позаторік в серпні. Фотоколаж: ЦПК

Шевченківський районний суд міста Києва зобов'язав офіс генерального прокурора закрити справу проти заступника керівника Офіса президента Олега Татарова.

Про це повідомив Центр протидії корупції.

Рішення суд ухвалив 14 грудня 2021 року, через рік після того, як Печерський районний суд Києва зобов'язав Національне антикорупційне бюро віддати справу Татарова СБУ.

Суд "зробив Татарову подарунок на річницю" і "тишком-нишком зобов'язав прокурорів закрити справу через спливання термінів розслідування", пишуть активісти.

"Тепер прокуратура, найімовірніше, прикриється рішенням суду, щоб закрити справу", - зазначають в ЦПК.

В організації прогнозують: разом із Татаровим відповідальності уникнуть інші фігуранти справи про квартири військових Національної гвардії. Ідеться про екснардепа й забудовника Максима Микитася, заступника директора експертно-криміналістичного центру МВС Костянтина Дубоноса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Банковій - страх. Керівника САП обирають 16 місяців - Шабунін

Рішення суду з'явилося напередодні затвердження результатів конкурсу на керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, де переміг детектив НАБУ Олександр Клименко. Той розслідував справу Татарова.

"Мабуть, саме тому "татарівська" частина комісії блокує затвердження результатів конкурсу, на якому переміг Клименко", - припускають активісти.

"Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю говорив, що Татаров має довести, "що він ні в чому не винен". Очевидно, не склалося. Зокрема й завдяки генеральній прокурорці Ірині Венедіктовій, яка з підопічними робила все, щоб суд не розглядав зафіксовані НАБУ факти передавання хабаря", - пише ЦПК.

У грудні 2020 року Татарову повідомили про підозру у співучасті щодо передавання хабаря в інтересах голови Укрбуду Микитася. Останнього обвинувачують у розкраданні держкоштів під час спорудження житла для бійців Нацгвардії.

За версією слідства, хабар призначався Дубоносу. Щоб зменшити суму збитків держави у справі з 81 млн до 7 млн грн.

На шляху розслідування створювали безліч штучних перешкод.

Під час Майдану Татарову дав звання "Заслужений юрист України" колишній президент Янукович за поданням тодішнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

Торік у червні петиція за звільнення Татарова назбирала необхідні 25 тис. голосів. Президент Володимир Зеленський відмовився звільняти.

Зараз ви читаєте новину «Справу Татарова закривають - Зеленському нагадали про інтерв'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути