Ексклюзиви
середа, 08 вересня 2021 10:22

Одіозний Татаров відгуляв день народження - вітали силовики, "слуги" й заступники Венедіктової

Одіозний Татаров відгуляв день народження - вітали силовики, "слуги" й заступники Венедіктової
Президент Зеленський призначив Татарова указом торік у серпні. Фотоколаж: Центр протидії корупції

Заступник керівника Офіса президента Олега Татаров 1 вересня відгуляв день народження в ресторанному комплексі KNZS в Кончі-Заспі. Про це розповів журналіст "Української правди" Михайло Ткач.

Одним із перших до закладу приїхав чоловік, схожий на заступника керівника Київської обласної прокуратури Олега Каленка. Каленко працював у прокуратурі Сумської області чотири роки - до 2020-го. Рухатися в бік Києва його кар'єра почала після призначення Татарова заступником керівника ОП, ідеться в сюжеті.

В ресторан приїхав народний депутат від "Слуги народу" Ігор Мурдій. Потім заступник голови Національної поліції та начальник головного слідчого управління Максим Цуцкірідзе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доки Зеленський обіцяє рівні можливості, його оточення ганяє на номерах без штрафів

Посадовець Нацполіції пов'язаний із Татаровим. Слідство встановило, що Татаров 2017 року, коли працював юристом державного УкрБуду, що на той момент належав екснардепу Микитасю, брав участь у передаванні хабаря посадовцю криміналістичної установи МВС. У тещі Цуцкірідзе в березні 2018-го з'явилася нерухомість у ЖК на Печерську, де мали отримати квартири нацгвардійці.

Сам Микитась заявляв, що саме Цуцкірідзе допомагав юристу УкрБуду Татарову розв'язувати проблеми компанії з МВС.

У справі УкрБуду Татарову вдалося уникнути покарання. Заступник генпрокурорки Ірини Венедіктової Олексій Симоненко передав справу від НАБУ до СБУ, якою керує давній друг президента Володимира Зеленського Іван Баканов.

Симоненко теж завітав на день народження Татарова з подарунком.

Симоненко приїхав у ресторан з Яном Стрелюком - керівником Департаменту нагляду за органами безпеки, фіскальною та прикордонною службами.

Також приїхав адвокат Сергій Бурлаков. Той за президентства Януковича, коли Татаров був заступником керівника Головного слідчого управління і розповідав, що силовики не використовували зброю проти майданівців, а постріли могли бути "серед мітингувальників", очолював у міністерстві управління зв'язків з громадськістю.

Серед гостей - ще один заступник Венедіктової Ігор Мустеца. Його пов'язують із впливовим бізнесменом з орбіти президента Іллею Павлюком. Приїхав на день народження заступник голови Державної податкової служби Михайло Тітарчук, начальник управління дізнавання Нацполіції Олександр Ковтун.

О 21:00 від'їжджає керівник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов.

З ресторанного комплексу ввечері виносять подарунки. В компанії йде сам Татаров. Поруч - Симоненко.

Татаров на відео розмахує руками й ногами. Чоловік, із яким починає "обмінюватися ударами", схожий на адвоката Микитася.

Президент Зеленський призначив керівником Офіса президента Єрмака торік у лютому, а його заступником - Татарова в серпні.

У червні петиція за звільнення Татарова назбирала необхідні 25 тис. голосів. Президент відмовився звільняти.

Зараз ви читаєте новину «Одіозний Татаров відгуляв день народження - вітали силовики, "слуги" й заступники Венедіктової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути