четвер, 01 березня 2018 05:13

Фінляндія закликає країни ЄС вводити миротворців на Донбас

Фінляндія закликає країни ЄС вводити миротворців на Донбас
Фінляндія закликає ввести миротворців на Донбас. Фото: БезТабу

Влада Фінляндії готова відправити миротворців на територію Донбасу і наполягають, щоб в цій операції взяли участь ще більше країн Євросоюзу.

Про це заявив міністр оборони Фінляндії Юссі Нііністьо під час прес-конференції з главою Міноборони Степаном Полтораком в Гельсінкі. Він зазначив, що його країна підтримує введення на Донбас миротворчої місії ООН, втім, бачить проблему зі скороченням учасників цієї місії тільки до кількох країн Євросоюзу, передає Reuters.

"Нобхідно відкинути ідею про те, що деякі країни ЄС є більш прийнятними для залучення до місії ООН, ніж інші держави. Склад будь-якої можливої ​​миротворчої місії повинен бути розширеним і враховувати певні вимоги", - підкреслив Нііністьо.

За його словами, рішення про введення миротворчої місії вимагає схвалення як з боку України, так і від Росії. При цьому він не назвав кількості військових, яких Фінляндія буде готова відправити на Донбас.

"Якщо мова йде про кількість військ, ще рано щось говорити ... Але Фінляндія, Швеція, Австрія, Швейцарія та Ірландія не можуть надіслати усієї кількості військових, необхідних для такої операції. Нам потрібно більше країн", - підсумував Нііністьо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейський Союз виділить €24 млн для жителів Донбасу

Раніше стало відомо, що Російська Федерація не проти розміщення миротворчої місії ООН по всій території Донбасу, яка непідконтрольна Україні.

Зараз ви читаєте новину «Фінляндія закликає країни ЄС вводити миротворців на Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути