пʼятниця, 01 березня 2013 15:36

Фаріон вимагатиме перекладу виступів депутатів державною мовою

Фаріон вимагатиме перекладу виступів депутатів державною мовою
Ірина Фаріон. Фото: svit24.net

Голова парламентського підкомітету з питань вищої освіти, нардеп від фракції ВО "Свобода" Ірина Фаріон звернулася до Окружного адміністративного суду Києва з вимогою визнати протиправною бездіяльність Апарату Верховної Ради щодо незабезпечення перекладу державною мовою виступів, запитань, реплік народних депутатів на засіданнях Комітету ВР з питань науки і освіти.

Про це повідомляє прес-служба ВО "Свобода".

"Фаріон вимагає зобов'язати апарат Ради надалі, в разі необхідності, забезпечувати на засіданнях комітету переклад виступів державною мовою", - зазначається у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведчук рекламує Митний союз, як комунізм чи віагру

Нардеп акцентувала, що, відповідно до рішення Конституційного Суду України в справі про застосування української мови, вона є обов'язковим засобом спілкування на всій території України при здійсненні повноважень органами державної влади та органами місцевого самоврядування (мова актів, роботи, діловодства, документації тощо).

Крім того, за словами Фаріон, навіть сумнозвісний "мовний закон" передбачає, що засідання парламенту, його комітетів і комісій проводяться державною мовою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко відмовився від права займатися адвокатською діяльністю - Турчинов

Нагадаємо, 12 лютого прес-служба ВО "Свобода" з посиланням на голову апарату Верховної Ради Валентина Зайчука повідомила про те, що Фаріон у парламенті відмовили надати перекладача з російської на українську мову і пояснили це нестачею коштів. Пізніше сама Фаріон заявила, що їй таки надали перекладача.

Зараз ви читаєте новину «Фаріон вимагатиме перекладу виступів депутатів державною мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

62

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути