Ексклюзиви
неділя, 26 вересня 2010 11:50

Фаріон порівняла Януковича зі Сталіном і назвала його неуком

Фаріон порівняла Януковича зі Сталіном і назвала його неуком

Через власну неосвіченість президент Віктор Янукович не розуміє різниці між українською та російською мовами.

Про це у коментарі кореспонденту Gazeta.ua сказала член політради Всеукраїнського об"єднання "Свобода", кандидат філологічних наук Ірина Фаріон.

"Коли люди вчились у школах, цей чоловік, очевидно, сидів у зоні. Тому він і не розуміє різниці між українською та російською мовою. Лексична розбіжність між українською й російською становить 38%. Лексична розбіжність між українською й польською становить 30%. Лексична розбіжність між українською й білоруською становить 15%. Це треба бути дрімучим неуком, аби подібні речі говорити", - обурилась вона.

Також Фаріон порівняла Януковича зі Сталіном.

"Сталін теж колись пхався до української мови й творив український правопис. Это что, мы возвращаемся в эти времена, да? Виходить, що так. Він допускає такі вислови, бо це сутність цієї людини. Вона не може говорити того, чим вона не є. Львівщина і вся Україна будуть тому протистояти. Місцеві вибори це яскраво засвідчать", - зазначила "свободівка".

Як повідомлялось раніше, у Нью-Йорку президент Віктор Янукович, відповідаючи на запитання членів Атлантичної Ради США, зазначив, що демократія виключає утиски громадян за будь-якими ознаками. За його словами, українська і російська не дуже відрізняються одна від одної.

Зараз ви читаєте новину «Фаріон порівняла Януковича зі Сталіном і назвала його неуком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

496

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути