понеділок, 30 серпня 2010 17:19

Янукович хоче зробити з Україною те, що Путін з Росією - експерт

Янукович хоче зробити з Україною те, що Путін з Росією - експерт

Під "президентською вертикаллю" влада розуміє створення корпоративно-ієрархічної структури держави, що базується на суто донецьких цінностях і стандартах.

Про це сказав екс-голова Ради Національного банку України професор Анатолій Гальчинський в інтерв"ю тижневику "Дзеркало тижня".

"Мене насторожує основне гасло регіоналів - "наведемо порядок". Що означає новий "порядок"? Придивіться уважно до того, що називається нині "президентською вертикаллю". Насправді йдеться про настирне створення корпоративно-ієрархічної структури держави, що базується на суто донецьких цінностях і стандартах. Аналог цього - путінізація Росії. У нас відтворюється щось подібне!", - сказав він.

На переконання Гальчинського, абсолютно все (навіть футбол) перебудовується згідно з формулою "Держава — це ми, дончани".

"Янукович плюс донезація всієї країни" — саме так я, перефразовуючи відоме гасло комунізму, визначив би логіку цього "порядку", - підкреслив він.

"Я і тільки Я, Янукович, зроблю вас щасливими", — основне, що в черговий раз проголосив Президент у своїй промові на Майдані під час святкування нашої Незалежності. У кожній позиції доповіді (від першої до останньої) — Я зроблю, сотні разів "Я" і тільки "Я". "З"являється" новий месія", - наголосив Гальчинський.

На його думку, така позиція є "примітивною й абсолютно безперспективною. Найбільше тривожить те, що ідеологи президентського оточення цього не розуміють".

Також "регіонали" не зрозуміли ліберальної суті Помаранчевої революції, вважає експерт. "Для них чуже розуміння природного права кожного з нас бути самим собою, немає і кучмівського розуміння того, що Україна - не Росія, що ми не можемо облаштовувати своє життя за суто російською матрицею", - сказав Гальчинський.

Зараз ви читаєте новину «Янукович хоче зробити з Україною те, що Путін з Росією - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути