неділя, 13 травня 2012 09:45

Спецтема: Бойкот України

"Євросоюз не може дозволити собі ще одну Білорусь" — політолог про європейський бойкот

"Євросоюз не може дозволити собі ще одну Білорусь" — політолог про європейський бойкот
ЄС уже показав усе, що міг, вважає Шептицький Фото: gazeta.ua

Суворе ставлення ЄС визначають три основні чинники. Про це у новому номері журналу "Країна" зауважив польський політолог, експерт Інституту міжнародних відносин Варшавського університету Анджей Шептицький.

"Перший – справа Тимошенко. Вона тривалий час репрезентувала Україну в західних медіа. Тому політики, за яких голосує європейський виборець, змушені на це знання зважати. Другий чинник – мало кому з політиків не хочеться показати себе захисником прав людини. При цьому слабшу країну критикувати дуже легко. І третє – багато країн ЄС критично ставляться до будь-яких перспектив розширення Євросоюзу на Схід. А тут українці самі заварили кашу, тож як із цього не скористатися?", - наголосив він.

Від початку травня лідери європейських держав одне за одним закликають бойкотувати українські матчі "Євро-2012". Погрожують зупинити ратифікацію угоди про асоціацію з ЄС. Причина – ситуація з демократичними свободами в країні та ув'язнення Юлії Тимошенко. Випустити екс-прем'єрку з тюрми вимагають і США. Росія висловила стурбованість щодо умов утримання Тимошенко в колонії. Українська влада відмовчується.

За словами політолога, ЄС уже показав усе, що міг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Довіра Європи до України вичерпується" - президент Литви

"Що тепер йому – запровадити санкції, як до Мінська? Але хіба там щось змінилося від того? І, зрештою, Євросоюз не може дозволити собі ще одну Білорусь. Бо є газогін, від якого залежать європейці, є багато спільних програм – щодо міграції, реадмісії, енергетичної співпраці. Це чудово розуміє і Янукович. Тому він грається з ЄС і робить, що хоче", - підкреслив він.

Думки інших експертів стосовно того, до чого можуть дійти закордонні політики задля тиску на українську владу читайте у журналі "Країна" № 18 (121) за 10 травня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Євросоюз не може дозволити собі ще одну Білорусь" — політолог про європейський бойкот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути