пʼятниця, 11 травня 2012 08:36

Опозиція закликає Європу бойкотувати Януковича в рамках Євро-2012 - нардеп

Опозиція закликає Європу бойкотувати Януковича в рамках Євро-2012 - нардеп
Андрій Шевченко: Україна на очах перетворюється в диктатуру. Фото: www.newsmarket.com.ua

Опозиція закликає Європу бойкотувати президента Віктора Януковича в рамках Євро-2012.

Про це в ефірі телеканалу ТВі розповів народний депутат від "БЮТ-Батьківщини" Андрій Шевченко.

"Ніхто з нас не міг уявити у кошмарному сні, що слово Україна і слово диктатура будуть згадуватися поруч у висловах європейських політиків. Меркель, мені здається, пішла далі, ніж будь-хто інший з європейських політиків. Але багато в чому вона називає речі своїми іменами", - прокоментував він заяву канцлера Німеччини Ангели Меркель про те, що населення України і Білорусі страждає від диктатури.

Політик пояснив: "Справді, на очах, в Україні складається ситуація диктатури. Я думаю, що якщо ми візьмемо до уваги скасування саміту в Ялті, фактично політичний бойкот з боку Євросоюзу щодо Євро-2012, якщо ми почитаємо всі ці заяви, то треба називати речі своїми іменами – Україна за крок до політичної ізоляції з боку Європи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перенесення саміту у Ялті насправді означає його скасування - Кличко

Шевченко наголосив, що все це серйозно вдарить по іміджу України, покращувати який доведеться роками.

"Бютівець" також розповів, що в Європі у представників української опозиції питають три речі: про справу Тимошенко, про вибори і про Євро-2012.

"Ми кажемо про справу Тимошенко, що Європа все зрозуміла правильно – це випадок політичного переслідування і з цим треба щось робити. Країна не може просто так проковтнути цю історію. Щодо виборів, ми говоримо про те, що Україна як ніколи близько до того, що демократичні, проєвропейсько налаштовані сили об'єднані і є всі шанси ці вибори вигравати", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Європа не терпітиме подвійних стандартів в Україні" - Томенко

Політик додав: "Що стосується Євро-2012, у нас дуже делікатна ситуація. Я кажу, що нам потрібно бойкотувати Януковича в рамках самого Євро-2012. Кошмарний сон для України втратити цей чемпіонат, або зробити так, що не приїдуть до нас уболівальники".

Політичне бойкотування чемпіонату, за словами Шевченка, вже відбувається: "Якщо європейські політики кажуть, що їм соромно сидіти на одній трибуні з українськими корупціонерами і з українськими злочинцями при владі або у погонах, це вже бойкот. Ми вже на очах бачимо політичний бойкот Євро-2012".

Шевченко пообіцяв, що опозиція не буде влаштовувати на стадіонах під час Євро-2012 публічні політичні акції:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через Тимошенко бойкотувати Євро обіцяють не тільки іспанські урядовці, але й футбольні гравці

"Ми знаємо, що європейська футбольна асоціація та інші структури дуже вимогливо ставляться до того, щоб політика була поза трибунами. І ми не збираємося переносити політику на трибуни там, де проходитимуть матчі Євро-2012. Але, безумовно, ми використаємо всі можливості поза межами стадіонів для того, щоб розповісти світу про те, що відбувається в Україні, як політикам так і простим вболівальникам. Я думаю, що це було би гріх не зробити і ми це будемо робити".

Зараз ви читаєте новину «Опозиція закликає Європу бойкотувати Януковича в рамках Євро-2012 - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути