середа, 09 травня 2012 10:47

Спецтема: Бойкот України

Перенесення саміту у Ялті насправді означає його скасування - Кличко

Перенесення саміту у Ялті насправді означає його скасування - Кличко
Віталій Кличко вважає, що бойкотувати Євро-2012 - це погана ідея. Фото: PHL

Перенесення саміту голів держав Центральної Європи є іміджевою катастрофою нинішньої української влади, і це, на жаль, б'є по міжнародному іміджу України.

Про це заявив лідер партії "УДАР" Віталій Кличко у коментарі представникам ЗМІ.

Політик вважає, що дипломатичні слова про перенесення саміту насправді означають скасування цього заходу в Україні. На думку Кличка, влада не налаштована дослухатися до позиції українського суспільства і реакції світу на неприпустимість порушення прав людини і вибіркового правосуддя. І світові лідери не будуть закривати очі на проблеми з демократією в Україні.

"У влади не видно бажання змінювати ситуацію, реагувати на заклики європейських партнерів Києва щодо необхідності дотримуватися прав та свобод людини, демократичних стандартів. Україна сьогодні опинилася за крок від міжнародної ізоляції", – зазначив Кличко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" про скасування саміту: "Бог з ним. Україна тільки заощадить гроші"

За словами політика, втратити репутацію країни, як показує останній рік, можна швидко, а на те, щоб знову її здобути, потрібно буде чимало часу і зусиль. Кличко наголосив, що сьогодні вся країна стає заручником помилкової політики влади.

Кличко також висловив занепокоєння і тим, що сьогодні в Європі йде серйозна дискусія щодо бойкоту Євро-2012. Політик зазначив, що розуміє позицію тих керівників держав, які заявили про неприйняття ситуації з правами людини в Україні та відмовилися їхати на саміт – бо це їх політичне рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада злякалася провалу Ялтинського саміту — політолог

"У той же час заклики до бойкоту Євро – це зовсім інша ситуація. Право провести євро чемпіонат виборювала не нинішня влада, і готувалася до нього вся Україна. Багато людей чекають на це футбольне свято, хочуть показати Україну", – наголосив Кличко.

Він вважає, що спорт є поза політикою, і спортивні заходи не варто бойкотувати. Краще діяти іншими методами – через політичні, дипломатичні механізми висловлювати незгоду із ситуацією в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коморовський хоче, щоб Україна декриміналізувала статті Тимошенко

"Можна бути на трибунах разом з уболівальниками зі своїх країн, висловлюючи таким чином підтримку українському народу. Треба вимагати звільнення лідерів опозиційних партій. Не варто ототожнювати чинну українську владу і український народ", – переконаний він.

Як відомо, в МЗС заявили, що проведення 18-го саміту глав держав Центральної та Східної Європи, проведення якого було заплановано на 11-12 травня в Ялті, відкладено на невизначений термін.

Зараз ви читаєте новину «Перенесення саміту у Ялті насправді означає його скасування - Кличко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

52

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути