вівторок, 08 травня 2012 13:33

Спецтема: Бойкот України

Ялтинський саміт перенесено на невизначений термін - МЗС

Ялтинський саміт перенесено на невизначений термін - МЗС
Олександр Дикусаров. Фото:radiosvoboda.org

Проведення 18-го саміту глав держав Центральної та Східної Європи, проведення якого було заплановано на 11-12 травня в Ялті, відкладено на невизначений термін, заявляють в Міністерстві закордонних справ України (МЗС).

"У зв'язку з неможливістю ряду глав європейських держав взяти участь в саміті глава держав Центральної Європи в Ялті, Україна вважає за доцільне перенести його і провести в більш пізні терміни ", - повідомив під вівторок прес-секретар МЗС Олександр Дикусаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко поки відмовилась лікуватись у харківській лікарні

"Враховуючи всі обставини, які склалися навколо проведення цього заходу, який мав пройти в Ялті, Україна відмовляється від його проведення", - додав прес-секретар МЗС.

Він пояснив, що мова йде про те, що саміт не відбудеться 11-12 травня, а конкретна дата його проведення буде визначено дипломатичними каналами.

Як повідомлялося, раніше в Міністерстві закордонних справ України повідомили, що в саміті візьмуть участь 10 іноземних делегацій на рівні глав держав - президентів Польщі, Албанії, Болгарії, Литви, Македонії, Румунії, Словаччини, Хорватії, Чорногорії та Молдови. Крім того, ще 4 делегації підтвердили свою участь на найвищому рівні - Угорщина, Сербія, Латвія, Боснія і Герцеговина - поки попередньо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експертиза синців Тимошенко сфальсифікована - ГПУ

У той же час в МЗС повідомили, що "президенти Німеччини, Чехії, Словенії, Австрії та Італії заздалегідь повідомили, що не зможуть приїхати на цей захід". Раніше президент Німеччини Йоахім Гаук і президент Чехії Вацлав Клаус скасували запланований візит в Україну для участі в саміті у зв'язку з невідповідними умовами утримання у в'язниці екс-прем'єра України Юлії Тимошенко.

Згодом президент Хорватії Іво Йосипович вирішив утриматися від участі в саміті держав Центральної та Східної Європи в Ялті, щоб висловити протест проти порушень прав людини в Україні. Також відмовилися від відвідування саміту президенти Естонії, Латвії, Болгарії та Угорщини.

Раніше Інтерфакс, посилаючись на дипломатичні джерела, повідомляв, що саміт можуть перенести в Київ. Говорилося про те, що Адміністрація президента і дипломати обговорювали таку можливість.

Зараз ви читаєте новину «Ялтинський саміт перенесено на невизначений термін - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

150

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути