вівторок, 08 травня 2012 17:22

Спецтема: Бойкот України

Коморовський хоче, щоб Україна декриміналізувала статті Тимошенко

Коморовський хоче, щоб Україна декриміналізувала статті Тимошенко
Броніслав Коморовський і Віктор Янукович провели телефонну розмову. ФОто: news.liga.net

Президент Віктор Янукович і президент Польщі Броніслав Коморовський обговорили перенесення саміту глав держав Центральної Європи і справу колишнього прем'єр-міністра, лідера партії ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента Польщі.

"У телефонній розмові сьогодні президент України Віктор Янукович повідомив президенту Республіки Польща Броніславу Коморовський про перенесення на більш пізній термін зустрічі президентів держав Центральної Європи, запланованої на 11-12 травня в Ялті. У розмові Броніслав Коморовський закликав президента Януковича знайти рішення, яке б зробило можливим прогрес у справі Юлії Тимошенко", - сказано в повідомленні.

У ньому говориться, що Коморовський мав намір виступити в Ялті з закликом внести зміни в українське законодавство, щоб не притягувати до кримінальної відповідальності за політичну діяльність. Однак після перенесення саміту Коморовський вирішив виступити з цим закликом до України 9 травня.

Як повідомлялося, Україна відклала проведення 18-го саміту глав держав Центральної Європи, який був призначений на 11-12 травня і мав пройти в Ялті.

На саміті очікувалося участь глав 10 держав, але свій намір відвідати його підтвердили тільки президенти Молдови, Польщі, Словаччини та Литви.

Решта відмовилися від відвідування цього заходу, одні послалися на щільний графік, а деякі - на порушення прав людини в Україні. Невдоволення європейських політиків викликає ситуація зі справою Тимошенко. 17-й саміт пройшов у Варшаві (Польща) в травні 2011 року.

Зараз ви читаєте новину «Коморовський хоче, щоб Україна декриміналізувала статті Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути