вівторок, 08 травня 2012 15:45

Спецтема: Бойкот України

Сьогодні відбулося повне відторгнення Заходом Януковича - експерт

Сьогодні відбулося повне відторгнення Заходом Януковича - експерт
Олексій Коломієць. Фото: osp-ua.info

Перенесення Ялтинського саміту означає повний крах зовнішньої політики України, вважає президент Центру європейських та трансатлантичних студій Олексій Коломієць.

Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Відмова від участі у саміті більшості керівників європейських країн свідчить про те, що вони вже не хочуть навіть наближатися до офіційного Києва, - зазначає фахівець. - Це означає повну зупинку будь-яких відносин України з Євросоюзом. Якщо й відбудеться заплановане на 15 травня засідання робочої групи, то там буде лише мова ультиматумів з боку ЄС".

Такий безпрецедентний бойкот європейців є реакцією на внутрішню і зовнішню політику команди Януковича, переконаний Коломієць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковича та Ялтинський саміт проігнорував вже 14-й президент

"Після такої реакції Європи ймовірність непроведення в Україні Євро-2012 виросла в кілька разів, - каже експерт. - Навіть звільнення Юлії Тимошенко вже не розрядить ситуації. Це лише передумова. Проблема української влади зайшла в інші простори. Сьогодні відбулося повне відторгнення Заходом Януковича. У нього фактично забрали повноваження президента. Ситуацію для нього виправити неможливо. Питання полягає в тому, наскільки швидко Україна наблизиться до президентських виборів. Гадаю, що Європа вже проектує цей процес".

На думку Коломійця, питання зміни української влади стало світовою проблемою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ялті Президент Польщі вкаже Януковичу на проблеми України

"Задіяні 4 центри прийняття рішень: структури Євросоюзу, держдепартамент США, керівництво Росії та єврейські міжнародні організації. Вони почали майже відкриту війну за повалення режиму Януковича. Захід остаточно відмовився від нього. Дорога в європейські столиці йому закрита", - резюмує Коломієць.

Нагадаємо, український МЗС повідомив, що проведення 18-го саміту глав держав Центральної та Східної Європи, заплановане раніше на 11-12 травня в Ялті, відкладено на невизначений термін.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні відбулося повне відторгнення Заходом Януковича - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

54

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути