вівторок, 08 травня 2012 14:17

Спецтема: Бойкот України

"Наша влада сама наривається на бойкот" - політолог

"Наша влада сама наривається на бойкот" - політолог
Олександр Палій. Фото: podrobnosti.ua

Міністерство закордонних справ заявило, що переносить саміт країн Центральної та Східної Європи.

Це означає, що українська влада нарешті усвідомила свою міжнародну ізоляцію, каже політолог Олександр Палій:

"Україна вже скотилась до повноцінної ізоляції. Це результат ірраціональної та некваліфікованої зовнішньої політики, яка не враховує і не чує думки європейських партнерів. Останнім часом здавалося, що наша влада сама наривається на бойкот. Просять випустити лідерів опозиції — і що відбувається? Побиття Тимошенко у камері, незаконне відеоспостереження та опублікування зйомки, обшук в офісі уповноваженого з прав людини... А уповноважені з прав людини у ЄС узагалі вважаються недоторканими, "священною коровою". Ну, яка могла бути реакція? Найгірше, що цей імідж української влади провокує і зневагу до населення України — мовляв, як ви можете таке терпіти?"

Міністерство закордонних справ відреагувало занадто пізно, вважає експерт:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Януковичу нічого не залишається як відправитися на килим до Путіна", - політолог

"Чекали на заяви критичної маси глав держав. Уже кілька днів тому було ясно, що саміт величезного 200-мільйонного регіону Центральної і Східної Європи перетворився на саміт західних сусідів України. Тобто, Польщі, Словаччини, Молдови та нібито Литви. Причому вони мали говорити з Януковичем саме про демократію — переконувати його, що варто її дотримуватись. Тобто, все те саме. Очевидно, Янукович зрозумів, який буде результат такої зустрічі, і сам вирішив відмовитися".

Саміт упритул пов'язаний з подіями довкола Юлії Тимошенко та загалом з міжнародною ізоляцією України. Тому для його проведення потрібне помилування лідерки БЮТ, стверджує Палій:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ялтинський саміт перенесено на невизначений термін - МЗС

"Саміт — лише один з елементів західної позиції щодо України. Він міг би бути надзвичайно корисним, бо економічні, енергетичні, фінансові питання можна було б розв'язати на найвищому політичному рівні. Проблеми, що накопичувалися десятиліттями, можна знімати за один день. Але зовнішня ізоляція цього не дозволила. Вона й надалі шкодитиме Україні. Мені б дуже хотілося, щоб західні країни таки обрали якусь іншу форму тиску на українське керівництво".

Зараз ви читаєте новину «"Наша влада сама наривається на бойкот" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути