вівторок, 08 травня 2012 14:24

Спецтема: Бойкот України

"Без цього більше ніяких розмов з Європою не буде і Янукович залишиться наодинці з Путіним" - Чорновіл

"Без цього більше ніяких розмов з Європою не буде і Янукович залишиться наодинці з Путіним" - Чорновіл
Тарас Чорновіл. Фото: glavcom.ua

Керівники країн ЄС оголосили фактичний бойкот Ялтинського саміту. Про це у коментарі кореспонденту Gazeta.ua сказав позафракційний нардеп Тарас Чорновіл.

"Саміт остаточно зірвано. Може хоч зараз до наших дійде, що у Європі не жартують, - заявив він. - У минулому саміті в Варшаві брали участь 19 країн, у Ялтинському саміті свою участь підтвердили Польща, Литва, Молдова та Словаччина. Але вони могли й передумати. При цьому президент Литви погодилася на зустріч тільки за умови розповісти Януковичу позицію Балтійських країн та зустрічі з Тимошенко. Президент Польщі мав донести позицію країн-членів ЄС та НАТО. Молдова була не проти взяти участь в саміті, бо має розв'язувати прикордонні проблеми. А Словаччина погодилася на саміт як сусід України, та як член Вишеградської групи заодно з Польщею. Це повний провал та бойкот".

Чорновіл вважає, що Україна опинилася у становищі, схожому на Білорусь.

"Україна швидкими темпами пройшла шлях до лінії, на якій сьогодні перебуває Лукашенко, - сказав він. - Якщо не полишать розмови, що Європа неправильно нас зрозуміла, не зроблять негайних висновків та не вживуть заходів, то наступним кроком ЄС буде введення економічних санкцій. До кінця року можна буде очікувати обмеження торгівлі з Україною".

За словами нардепа, щоб виправити ситуацію, Україні треба дослухатися до слів, оголошених Ангелою Меркель:

"В першу чергу, розв'язати внутрішньодержавні процедури щодо можливості призупинення виконання покарань на термін, необхідний для лікування за кордоном та терміновий вивіз Тимошенко до Німеччини. Без такого заходу більше ніяких розмов з Європою не буде й Янукович лишиться сам на сам з Путіним".

Зараз ви читаєте новину «"Без цього більше ніяких розмов з Європою не буде і Янукович залишиться наодинці з Путіним" - Чорновіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути